IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай приветства чужди компании на 5G пазара си

Страната вече лицензира четири вътрешни фирми

10:22 | 06.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайското министерство на индустрията обяви днес, че ще продължи да приветства чуждестранни компании, които активно да участват на 5G пазара в страната, след като гарантира лицензи на четири вътрешни организации, предава Ройтерс.

Мяо Уей, който ръководи Министерството на индустрията и информационните технологии, е направил коментарите по темата, сочи документ, публикуван на уебсайта на ведомството.

Думите му може да са отговор на случващото се с най-голямата компания за телекомуникационно оборудване в света Huawei Technologies, за която САЩ смятат, че извършва шпионаж в полза на Пекин.

В тази връзка администрацията на президента Доналд Тръмп въведе забрана както за продажба на американски технологии на Huawei, така и китайският играч да участва в изграждането на 5G мрежата в страната.

През последните месеци Тръмп не спира да призовава съюзниците на САЩ да последват стъпките им. Вчера Великобритания заяви, че все още не е взела решение за спиране ползването на оборудване от Huawei.

Всички правителства обаче разглеждат мерки за сигурност на мрежите и защитата им, преди да предприемат каквото и да било спрямо китайския гигант.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още