IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube затяга по-сериозно политиките си за проблемно съдържание

Компанията ще засили премахването на потенциално опасни и подвеждащи клипове

13:10 | 06.06.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Онлайн видео платформата YouTube увеличава усилията си да премахне проблемното съдържание от платформата си, включително видеа, които отричат исторически събития, като Холокоста, пише Wall Street Journal.

Звеното на Google ще забрани видеоклипове, които твърдят, че някоя група е по-добра от останалите, за да оправдае дискриминация, сегрегация или изключване въз основа на възраст, пол, раса, религия, сексуална ориентация и други, допълва YouTube в блога си. Платформата твърди, че в списъка влизат видеа, промотиращи или прославящи нацистката идеология. Засегнати могат да бъдат хиляди канали.

Oсвен това компанията заяви, че ще премахне съдържание, което невярно отрича съществуването на реални насилствени събития, като стрелбата в начално училище „Санди Хук“ в Кънектикът и масовото убийство на евреи и други групи от нацистите по време на Втората световна война.

YouTube не посочва имената на конкретните канали и видеоклипове, които могат да бъдат засегнати от новата политика.

"Признаваме, че част от това съдържание има стойност за изследователите на неправителствените организации, които искат да разберат омразата, за да се борят с нея, а ние проучваме възможностите да им предоставим това в бъдеще“, посочва компанията.

Новините са поредната крачка, която YouTube прави, за да отговори на екстремизма и дезинформацията в платформата ѝ. Тези усилия доведоха до противоречиви решения, които са приемливи, но не отговориха на критиките, че сайтът включва изобилия от проблемно съдържание.

В продължение на години YouTube, както и социалните мрежи, като Facebook и Twitter, се опитват да пренебрегнат задачата да преглеждат съдържанието, оправдавайки се, че ръчното премахване, което е прекалено бавно.

Но нарастващото обществено недоволство ги принуждава все повече да действат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Venislav
преди 4 години
И всичко заради драмата между Краудър и Маза. Ютуб няма потенциала да преглежда всичко ръчно, което значи че ще има ботове и съответно много много грешки. Ще кажеш че Реал са по добри и мачкат Барса или обратното и влизаш в категорията една група над друга..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 5
Sakamano
преди 4 години
Ами, вземаме си поука от грешките и и използваме за пример руснаците. Путин е наш учител. Така на следващите избори либералите ще вземем 74%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 5
khao
преди 4 години
мише, мише ... тъъъп си беше като малък, такъв си остана и като одърте :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
michaelis12
преди 4 години
Стоен нещо говореше за "своодата на информацията у запада" .... еми ей го нагледно се види, че нема такова нещо като свобода на информацията, а контролирана пропусквателна информация и тия трият кат *** навремето и Атлантиците сега ... кви Авторирарни Китаи какви 6 лв. свободи у Сашевци кат те са същите, че и по зле от Северна Корея ?? .... Пинко вече нищо не прай на хората кат гледат нещо западно, а тия оллигофрени трият одма нещо казано им напреко за Неолиберастията .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още