IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва протегна ръка на Huawei

Китайската компания ще гради 5G мрежата на Русия заедно с местния телеком MTS

11:02 | 07.06.19 г. 28
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският гигант Huawei сключи сделка с руската телекомуникационна фирма MTS за развитието на 5G технология в Русия, предава BBC.

Компаниите ще работят по следващото поколение 5G мрежи в страната в рамките на следващата година. Споразумението беше договорено в момент, в който китайският президент Си Дзинпин започна тридневна визита в Русия.

Сделката се случва в момент, в който някои западни страни, водени от САЩ, блокираха китайската компания заради опасения за националната си сигурност.

Сделката е свързана с „разработката на 5G технологии и пилотно пускане на пето поколение мрежи през 2019 и 2020 г.“, посочва MTS в изявлението си, цитирано от AFP.

Споразумението вероятно ще донесе известно облекчение за Huawei, която е под огромен международен натиск през последните месеци. Тя стана централна част от търговската война между САЩ и Китай.

Съединените щати насърчават своите съюзници да блокират Huawei, най-големият производител на телекомуникационно оборудване, от създаването на 5G мрежите им, твърдейки, че китайското правителство може да ползва продуктите на компанията за шпионаж.

Huawei отрича тези твърдения и е категорична, че е независима от властите.

И все пак някои страни, включително Австралия и Нова Зеландия, блокираха Huawei от 5G.

Усилията на Вашингтон да блокира Huawei ескалираха през май, когато администрацията на Тръмп постави компанията в „черния списък“ за търговия.

Вижте повече технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 11 rate down comment 5
Pyramid
преди 4 години
Що си нервен, Импотеций?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 9 rate down comment 18
khao
преди 4 години
хахахаха, нормално е да другаруваш с другите пропаднали емигранти ... сега остава да си направите синдикат на дишуошърите :):) като мишето като двуклетъчен ще прецедател, а ти заместник :):) .... как се радвам че дразня *** като теб, идея си нямаш :):) ... пяната се вижда от тук!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 16 rate down comment 8
julian12
преди 4 години
Ти пък на едноклетъчни си тръгнал да обясняваш кой какво има. Остави го до ходи да бере желязо и дърва и да *** айшето и баба си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 28 rate down comment 11
michaelis12
преди 4 години
За Великото Търново телевизори мисля отвори не ти треат или ? Демократичния Преход на Либерастия дет тоя дезинформативен миззерен сайт ти насаждат нон стоп е че "Чуждестранните Инвеститори ше свършат раотата" ше ни залеят с технологии и пари и наще заводи бяха "неконкурентноспособни" които треа се затворят нали ? Такаааааа речено сторено, от там Велико Търново йок А Ериксон и Нойката добре че съществуват въобще че без милиардни Държавни дотации нямаше да ги има камо ли някви си 5G мрежи да праят ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 27 rate down comment 13
ABBA
преди 4 години
"И защо на телевизора у дома не пише Направено във Велико Търново ?"Защото радиозавода във В. Търново демокрацията го хариза на китайците.Па те го захвърлиха, що Словения е по-близо до Германия....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 21 rate down comment 12
ABBA
преди 4 години
Ооо Джипси, къде зачезна.Мани т'ва, кажи какво ново у маалътъ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 17 rate down comment 21
Solar Power
преди 4 години
И защо у дома на всички продукти трябва да пише Made in China ?Радвам се,че някой опитва да ги сложи на място наглите китайци.Защо пък Ериксон или Нокия не правят 5Г мрежата ? Парите ще останат в Европа. И защо на телевизора у дома не пише Направено във Велико Търново ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 13 rate down comment 27
Имхотеп
преди 4 години
Виете ли руски т ролове?Няма по-хубаво нещо от воя на руски т ролове.Майка ви да е ба проста.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 28 rate down comment 9
michaelis12
преди 4 години
Сделката се случва в момент, в който някои западни страни, водени от САЩ, блокираха китайската компания заради опасения за националната си сигурност. ...Споразумението вероятно ще донесе известно облекчение за Huawei, която е под огромен международен натиск.--------------------------------------------------Преписвачева забрайла да спомене, че някой еврогеййски страни са натискани от Сашшeвци те не "са водени" щот Сашеви не могат да подслушват нещо дет не могат да произведат ..... Но Сашеви кат подлушват си е всичко в реда на нещата и ако обичаш Преписвачева не пиши МЕЖДУНАРОДНО за 5 държави щот аз не съм чул нещо Перу да са се противили или Катар, може би Бразилия, Индия ?!? Деббба и некадърнниците тивесторски ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 18 rate down comment 10
michaelis12
преди 4 години
мноо ясно, че не може, що дан би Сашева Могуая да може или Евроггеййо Могучая ?? май също риторичен въпрос ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още