IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България може да си позволи да плати наведнъж новите изтребители

Най-вероятно няма да успеем да договорим разсрочено плащане за F-16, коментира Владислав Горанов

13:51 | 07.06.19 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Държавата може да си позволи да плати наведнъж новите изтребители. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти след като участва в дискусия, посветена на недекларираното наемане на работници и служители, организирана от КНСБ.

„В преговори сме още, най-вероятно няма да успеем да договорим разсрочено плащане. Със сигурност военните проекти са скъпо за нас усилие. Това, което съм убеден, е, че F-16 блок 70 е най-оптималният за нас вариант. В преговори сме с американската страна, за да постигнем оптималната цена, която е определена от парламента. 2 милиарда са доста пари, но след като това е приоритет, след като сме членове на НАТО, вероятно и това усилие трябва да бъде направено“, каза Горанов, цитиран от БНР. 

Той коментира и партийните субсидии. По думите му не уведомен дали неговото име фигурира сред служителите на финансовото министерство, за които прокуратурата има съмнения за извършено престъпление при раздаването на партийните субсидии.

„Ако ми изпратят призовка да се явя и да дам показания, ще разберете. Има конкретни имена на конкретни експерти, но пак казвам, тук, ако се говори за тезата на прокуратурата, че има извършено престъпление, това тепърва ще се изследва, тъй като дори да допуснем, че тълкуванието, което 20 години сме имали на закона, е некоректно, то нито има умисъл, нито има преднамереност на едни подобни действия. В края на краищата разходите не ги е правила държавата, правили са ги партиите“, посочи финансовият министър и призова да прокуратурата да бъде оставена да си свърши работата, а едва след това да се правят констатации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 1
serafima
преди 4 години
Един Трабант, колкото и да го тунинговаш, няма да стане Мерцедес. Същото е и с допотопния F-16. Да не говорим, че ще ни излезе по $150 милиона бройката - по-скъп и от F-35! А Бахрейн и Словакия купуват същите по...$58 милиона!Сделката около F16 вони от всякъде на корупция, а щом са замесени Цвъко, Боко и Агент Иван, това е по-вече от сигурно.Както е сигурно, че разговора между Боко и Танов не лобизъм, че шестте Цвъкови апартаменти са абсолютно законни, както Карата не е бил доносник на ДС.F16 със сигурност са добри самолети, както е сигурно, че лобистите им ги окепазиха имиджово с галфонското си лобиране.Изборът на самолет (който се проведе не според закона, а почти еднолично) е идеален пример защо чуждите инвестиции в България намаляват или се оттеглят. Конкурс със задание, а печели този, който напълно не отговаря на изискванията. Освен на НАТО България е член на ЕС и получава пари от Европа. Швеция и Италия внасят повече в европейския бюджет, отколкото получават. Така е когато физкултурник, пожарникар и ДС деятел, агент Иван правят квалифициран избор и пренебрегват аса на ВВС - президента на Република България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Намери си друга работа. За *** не ставаш.Нали се сещаш къде можеш ти да бъдеш изпратен?Проблемът е, че няма забрана за хора с болно въображение и ограничени умствени способности да изразяват мнението си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
Toranaga
преди 4 години
Супер експерт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
е колко да е моабета :))) ... на мен винаги ми пращат проформа от всяка европейска фирма , с която работя , плащам , и после пращат . и при колеги е така . в китай отиваш , посочваш какво искаш , ПЛАЩАШ , и си тръгваш - те после пълнят контейнера и ти го пращат по живо по здраво :))) що да не е така и с ф16-ките . проблема е на този който няма кинтите по принцип ... нали не мислиш , че това сега те първа ще се случва и , че те първа ще търсят пари :))) ... сделката се подготвя от поне 3 години , знаят се параметри , предвидени са и парите , сега само се говори публично и се официализира ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 4 години
много ясно, то да не е санирането от което може да се краде яко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
Моабет да става
преди 4 години
Освен финансов министър е и специалист във военната област."Това, което съм убеден, е, че F-16 блок 70 е най-оптималният за нас вариант."Ако ли пък има предвид оптимален във финасово отношение вриант, казва голяма глупост. Това плащаш предварително цялата сума и после чакаш другата страна да си изпълни договора не е оптимална сделка, не е даже добра сделка, абе направо си е лоша сделка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
forexar
преди 4 години
"Няма да можем да договорим" ? ... То нещо зависи ли от нас?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
Т.е. не е важно, че ние сме Мафия.Важното е, че и с нас има още мафиоти.И това напълно ни оправдава.А, че ГРОБ-арите са неграмотни е видимо и от текста."Най-вероятно няма да успеем да договорим разсрочено плащане за F-16, коментира Владислав Горанов"Никой не очаква от ГРОБ-ари друго, освен гроб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 6
s3
преди 4 години
Нека да не питаме защо Горанов е раздал неправомерно много пари на партиите, а защо партиите са взели парите като виждат че Горанов не е спазил закона. Това е важно да се разбере, защо са вземали парите, като са видяли че сметките са грешни и партиите са объркали сметките, нарочно или не, все е грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още