Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Стоян Николов: Очаквам връщане на част от свободните финанси на населението на БФБ

Според управителя на Първа финансова брокерска къща българската борса е запазила известна корелация със световните финансови пазари

0
 
0
 
9
Императорът до: studioaa
преди 1 месец
А че нали и аз казвам туй?
0
 
7
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Доверието към институциите у нас не предполага такива неща, каквито са описани като мечтани. Напротив. Тези мутренски фондове дето се пръкнаха с разните масови приватизации, допълнителни пенсии и т.н. само спънаха естественото развитие на борсата и тя просто не се случи. Акциите на нашите фирми не ми вдъхват доверие , защото средата е такава, че ако към някоя фирма се прояви интерес на борсата тя може да бъде ударена , както удариха КТБ. Знаете кой, как и т.н. Пък и как да съм сигурен , че спекулативния характер на борсата е в някакви разумни граници. У нас алчността не се подчинява на разума. Тя е безгранична. Купувам на 4 лева акцията и утре хоп 1 лев щото някой играч по мутренски начин прави лесни пари. Да бе. Направете си едно проучване колко хора като процент биха влагали до 1000 лева годишно, до 5 000, до и над 10 000 годишно. Примерно. Обикновения българин просто не трябва да има средства за производство и съответно няма място на борсата. Това е реалността на нашия мутренски капитализъм. Едни шепа играчи на една измислена борса. Капитализмът, демокрацията и нормалността у нас са проформа. Хората с пари сред работещите са в големите градове, а там те са на дълги позиции ипотечен заем - 20 години примерно. Чакайте ресурс от тях на борсата. Остава ви бизнеса. Хахахахаха. Родния бизнес - какъвто той, такава му и фондовата дорса.
2
 
3
 
7
studioaa до: Императорът
преди 1 месец
Ти сериозно ли ги мислиш тези неща? Акциите на БФБ и сега са много силно надценени от порядъка на поне 3-4 пъти. Никой не би насичил парите си към нещо с 1-2% доходност и риск от загуба на 100% от парите за това. Доходността на БФБ трябва да е минимум 6-7% след данъци за да си струва риска изобщо. Но престъпката костова шайка, която създаде частните пенсиони пирамиди, пардон фондове, изкуствено надува цените на акциите и свива дивидентите на БФБ. Когато дойде време да се изплащат пенсии на голяма група хора до 10-на години тогава пирамидите ще се сринат, защото активите им в момента не струват пукнат грош.
1
 
2
 
6
преди 1 месец
"публичните дружества, които предлагат възвръщаемост на акционерите си под формата на дивидентни плащания, надскачат многократно дохода от лихви по депозитите, въпреки че има известна тенденция към спад на дивидентната доходност и дори липсата на дивидент за 2018 г"

То пък е голямо геройство да надскочиш 0.38% лихва по депозит. дивидентната доходност на Софиксът тая година ще е по-ниска от доходността на Coca cola например. При ниската ликвидност, смятайте какво ще стане - ако само 5% от хората насочат спестяванията си към БФБ.
0
 
6
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хаха... Населението никога няма да се върне на БФБ - населението отдавна е открило други по-лесни начини да си губи парите - дори "с малки суми но редовно" и с многократно по голям hype фактор - криптовалутите.
Лека и пръст на БФБ.

0
 
14
 
4
преди 1 месец
АКО населението не прояви ентусиазъм, обърнете се към някой фонд от Оман.
Като оня, който изгоря с 300млн в КТБ-то, те пари имат...
3
 
20
 
3
преди 1 месец
Че то населението, което знае за какво става въпрос да не е толкоз откачено че да избере БФБ пред почти всяка друга борса или инвестиционна възможност?
1
 
15
 
2
преди 1 месец
Пари, заповядайте на БФБ!
0
 
27
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нека продължават някой фондове да се подиграват с дребните акционери в предприятията, каквито са мажоритарните собственици на Светлина Сливен, и има да чакате. Хората очакват коректност на емитентите, а не само да и прибират парите. Акциите да ги оценяват коректно.