IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ поискаха от Турция да се откаже от ракетните комплекси С-400 до края на юли

Те са несъвместими с новия американски изтребител F-35, който Анкара също иска да купи, твърди Вашингтон

22:36 | 07.06.19 г. 53
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

САЩ днес обявиха, че дават на Турция срок до края на юли да се откаже от закупуването на руски зенитно-ракетни комплекси С-400, които според Вашингтон са несъвместими с новия американски изтребител F-35, който Анкара също иска да купи, предаде Франс прес.

Ако до 31 юли Турция не се е отказала от ракетните комплекси С-400, турските пилоти, които в момента се обучават на F-35 в САЩ ще бъдат експулсирани, а договорите за подизпълнители, сключени с турски фирми за F-35, ще бъдат анулирани, заяви заместник-министърката на отбраната на САЩ Елън Лорд.

Тя аргументира ултиматума с факта, че натовската съюзничка на САЩ - Турция, е изпратила в Русия свои представители, които да се обучават за експлоатацията на С-400.

По-рано тази седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган увери, че няма да се откаже от купуването на руските ракетни комплекси. Той добави, че Турция би обмислила закупуване на американски противоракетни системи Пейтриът само ако е при същите изгодни условия, които Русия е предложила за своите С-400.

"За жалост обаче не получихме положително предложение от американската страна за системите Пейтриът", заяви Ердоган.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

33
rate up comment 15 rate down comment 12
Варяг
преди 4 години
ТТД на ЗРК С-400"Триумф"-засича цели на разтояние 600 км-поразява целта на разтояние 400км-изтрелва едновременно 72 ракети срещу 36 цели-време за привеждане в бойна готовност след развръщане 3 мин-макс височина на поразяване 60 км-мин височина на поразяване само 5 метраЕксплотационен срок 20 г,на ракетите 15 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 11 rate down comment 11
michaelis12
преди 4 години
и кво подробно си го описал ве ти тва само на снимка си го виждал, разбирам Радев да каже мнение, щот е летял с тая бракма ама ТИ .. пффф ти си последния дет мое да описва ПОДРОБНО кво можел тенекията на 50години и кво не можел .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 17 rate down comment 9
vzhekoff
преди 4 години
Под нивото е да се разговаря с ефрейтор, още повече такъв, който не може да чете. Арабите губят самолети, но не от ПВО, а тук обсъждаждаме тъкмо ПВО-то и в частност руските системи. Ефрейторът си остава ефрейтор, то е начин на мислене, важното е да има една нашивка катос е върне, та да го харесат селските дебелани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 11 rate down comment 10
michaelis12
преди 4 години
*** не знамкой е да да никой не но кара ае яяя у лево ее *** 3.6 млрд. Каракачанката приготвил И Цецо напрай пътека до там да ходатайства .... скрий се дома и стига вече остай на простаците да мислят щот вие степод тях ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 11 rate down comment 15
Стоян Петров
преди 4 години
Това е за шестдневната война. Резултатите винаги са били около 1:3. " " Публикувано във факти.бг: Военната авиация на Египет е най-многобройна и наброява към 400-450 самолета (в Сирия 120, в Ирак 200, Йордания 18). Последиците от съкрушителния удар на израелтяните се оказват катастрофални за цялата египетска армия. По време на неспиращите атаки на ВВС са унищожени над 300 самолета на противниците. Военното ръководство на Египет изпада в паника и нарежда на сухопътните войски бързо изтегляне."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 19 rate down comment 9
michaelis12
преди 4 години
....щот където по земното кълбо до момента са се срещнали западните самолети и руското пво руснаците навсякъде са отнесли пердаха....------------------------------ама аз не виждам тогава пречка да нападнат Русия ? Що не го праят ве малоумниий ?! .....:)) отговори на тоя прос кат тебе въпрос, Западната Могучая ако беха такава сила до са са ги разпарчатосалии да си им взели злата, петрол, газ да ама поне ПВОто не им бача за тва никой не смее да хои там .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 13 rate down comment 16
bgMan
преди 4 години
Микаелис - простааци сте си и такива ще си останете защото не ви е позволено да мислите.Никой не се кани да взема нещо 30-годишно след основен ремонт. Много подробно съм ти писал че всички предишни модификации на F 16 нямат нито модерната авионика и радар за поколение 4++, нито ресурса от 12 000 летателни часа.Твърденията ви са нещо подобно на това - щом всички съвременни и новопроизведени електромобили са стъпили на същото автомобилно шаси, конструктивно въведено още през 1970-та година значи всички съвременни автомобили са едни стари допотопни и бракувани 50-годишни трошки.Не знам защо си губя времето да споря с безмозъчни амеби без грам интелект но пък със самочувствие на извънземни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 12 rate down comment 15
Стоян Петров
преди 4 години
Даскале, не те съжалявам и не искам да те съжалявам. Болката ми е за невинните детски души, които си осакатил!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 13 rate down comment 15
Стоян Петров
преди 4 години
Писал съм ти, китайците обясняват че половината от характеристиките на С-400 са само на хартия. А те им направиха тест. ПС Ще се качиш ли на Сухой Супер Джет - 100???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 14 rate down comment 13
michaelis12
преди 4 години
ае фофлюх ти кола след основен ремонт на 30години ли ше вземеш или чисто нова ?!? Съвсем друго на ръка е за кво са ни тия самолети кат тва е нападателно средство, ти кой ше нападаш ?? да ве еббба у милитерните сесксперти да ве ебба ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още