Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Колко точно струва литият?

Липсата на ценови бенчмарк при търговията с метала не позволява на компаниите от тази индустрия да привличат сериозни инвеститори

   1| 2    
1
 
0
 
13
преди 3 седмици
Абе мазньото е един измамник, че и клоун. Не знам що му се връзвате на идиотщините.
0
 
1
 
12
Sakamano до: Императорът
преди 1 месец
Дори майтапите са израз на някакви реални възгледи. Тъй че не мога да не забележа как дори ти - яростен привърженик на конвенционалните енергийни технологии явно подсъзнателно смяташ лития за най-ценната суровина във Вселената.
0
 
3
 
11
преди 1 месец
Да, но винаги ще се извлича оттам, откъдето е най-сгодно.
1
 
5
 
10
data до: Императорът
преди 1 месец
туй което се опитвам да ти кажа е че потенциала за поскъпване на лития е докато стане рентабилно морското му извличане :) нещо кат петролеца
4
 
5
 
9
Императорът до: zelka007
преди 1 месец
И Зелков - ако вече се БЕШЕ възползвал от моята мъдрост - преди например около да кажем 8 месеца, вече щеше да си се сдобил с около над 20% капиталова доходност и с близо 9% дивидентна от Тинтата - нещо което лесно можеш да провериш. Ама твоя си работа -да си слушал. Впрочем ти си може би само приказлив наблюдател отстрани, не и инвеститор.

И не знам защо ми цъкате минуси на първият пост - впрочем знам - кибиците само това умеете - нищо не разбирате, само: цък-цък на червеничкото.

някои палячовци не знам чий го дирят изобщо в тоя сайт, честно.

4
 
4
 
8
преди 1 месец
Датов - вярвай: аз - като инвеститор - съм чел достатъчно !!! Литият не е рядък, но е разсеян - правиш разлика между едното и другото ли? - Той е пръснат почти навред в природата, но в толкова малки концентрации, че добивът изобщо не си струва, не е икономически сгоден. Находищата, които има икономическа сгода да се разработват, защото там литийчецът е достатъчно концентриран, въобще не са толкова ного. Впрочем нещо подобно е например сребърцето.

Кхаов и Сакаманов - това беше майтап, бе !!! Толкова сте зле, че не се усещате кога един нормален човек се бъзика.

Иначе - да: литийчецът във вселенски мащаб е странно малко и не се знае: защо.
0
 
8
 
7
data до: Императорът
преди 1 месец
добре е да прочетеш повече за добивът на литии :
Преди всичко литият съвсем не е рядък метал. В океаните има около 230 милиарда тона, разтворени в морската вода. В някои райони, примерно с подводни термални комини, концентрацията му е почти същата, като в находищата в Атакама.
Освен това батериите - не само за автомобили, но и за смартфони, таблети и всякакви други - в момента са по-малко от половината от годишното потребление на литий. Той се използва широко в стъкларската индустрия, за производството на лубриканти, в климатиците и в различни метални сплави.
3
 
7
 
6
Sakamano до: Императорът
преди 1 месец
Тръгнали са към една далечна, далечна галактика ли? Ама интересно как са взели лития, а урана и нефта са оставили... Какви изводи да си направим?
3
 
12
 
5
khao до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ти си клиничен случай ! не е истина.....
17
 
8
 
4
Императорът до: zelka007
преди 1 месец
Няма Тинтички - защото чакат търсенето яко да скочи - европейските концерни да започнат здраво да правят електромобили. И това е мъдро, защото литийчецът е труден за съхранение.

Недостиг на литийчец наистина има в космически мащаб, според астрофизиците във вселената той е 66% по-малко, отколкото би трябвало да бъде. Аз мисля - в пра-праисторически времена някаква мегамогъща вселенска цивилизация е изобрала огромна част от литийчецът, за да си направи баерии на космическите си свръхкораби - и после с тях е драснала към някаква друга, по-готина вселена... но това си е лично моя теория.