IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei: Ще отнеме повече време да станем лидер при смартфоните

Понастоящем китайският концерн продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден

08:37 | 11.06.19 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от повече време, за да стане най-големият производител на смартфони в света - цел, която първоначално трябваше да постигне през четвъртото тримесечие на тази година.

„Щяхме да станем най-големият производител през четвъртото тримесечие (тази година), но сега смятаме, че този процес може да отнеме повече време“, казва, цитиран от Ройтерс, Шао Ян, главен стратегически директор на Huawei Consumer Business Group, без да излага причините.

Понастоящем Huawei продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден, каза той в своя реч по време на технологичното изложение CES Asia в Шанхай.



Коментарите му се случват в момент, в който Съединените щати поставиха Huawei в черен списък, което му пречи без одобрение от страна на правителството да прави бизнес с американски компании на основание опазване на националната сигурност. Това на свой ред накара някои глобални технологични компании да прекъснат връзките си с най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света.

През януари компанията заяви, че може да стане най-големият по продажби производител на телефони в света през тази година, дори и без американския пазар. Това е вторият по големина доставчик през първото тримесечие, зад Samsung Electronics Co Ltd от Южна Корея, показват данните на изследователска и консултантска фирма Gartner.

Анализаторите смятат, че последните санкции на САЩ биха могли да са причина за спад на продажбите на смартфони с марката Huawei с до една четвърт през тази година и да доведат на практика до изчезване на мобилните телефони на чуждестранните пазари.

Ако скоро няма решение в търговския спор между САЩ и Китай, за китайския технологичен концерн Huawei ще е истински успех през четвъртото тримесечие да е в ТОП 5 на производителите на смартфони, заяви преди две седмици в ексклузивно интервю за технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria Франсиско Джеронимо, асоцииран вицепрезидент „Устройства“ в IDC EMEA.

Той е убеден, че без достъп до услугите на Google и приложенията, без поддръжката на Google на Android на телефоните, е почти невъзможно да се продават смартфони извън Китай, защото извън страната Android е доминиращата операционна система. „Така че е почти невъзможно за някой в тази индустрия да продава устройства без Android. И това е най-голямото предизвикателство за Huawei", пояснява анализаторът. Въпреки това той е на мнение, че в случая става дума за чисто политическа атака и за лост за преговори в рамките на търговското напрежение.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

23
rate up comment 9 rate down comment 3
Trustcrusher
преди 4 години
Викаш що да купуваме трактор да изорем една нива, като може и с мотиката. То на трактора може нафтата да свърши, ремък да скъса нещо....зарежи...бухай с мотиката, там провал няма...нищо, че мотиката струва повече от трактора. Какви коридори бе пич?!?! Не забравяй, че говориш за "компания", която дава 99% от приходите си за реклама, подкупи и крадене на чужди технологии. Има само 2 причини смешният плод още да съществува - 1. директната закрила на американското правителство и "правосъдна система", които просто забраняват продажбата на конкурентите им; 2. крайния стадий на дебилизация на масовката, която вярва на глупостите за "иновации", които всички останали марки в бранша са забравили вече, че са ги въвели.И пак дебилизацията май пречи на много хора да осъзнаят, че хуавей без шпионския софтуер на гугъл и фейсбук е най-добрата комбинация. Те хората ще почнат да се усещат все някога....мислиш, че на никой не му липсва блекбърито ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 4 години
И продажбите на Епъл не са чак толкова застрашени от Хуйвей и другите, защото китайско купуват само тези, които, така или иначе няма да си купят Епъл заради цената, а който има кинти, си купува Епъл. Реално, пазарът на Епъл не е засегнат от бума на китайците - те отнесоха много повече от Самсунг, Сони и други подобни. Очевадно, 300-те милиарда на Епъл не са дошли от липса на продажби. Знам от брат ми и децата в Щатите и от лапетата в моя офис, че за всеки нов модел първия месец се чака - не висят по витрините айфони от последния модел некой да ги погледне и евентуално - да купи. Заявяваш, плащаш и чакаш ред за доставка. След месец-два вече може и на място да купиш - като се насити първоначалния наплив.Да, не е правилно да се дават луди пари за такива неща, но е пълно с богати хора, които правят пари през телефоните си и нямат време да се занимават с бъгясали от вируси и кво ли не андроиди и хемороиди... Същото и с компютрите на Епъл. Пълно е с хора - дизайнери, архитекти, художници, кинаджии, рекламисти, конструктори, които на компа избиват цената на един МакПро за една седмица, докато един сговнясал се след ъпдейт Уиндоус 10 може да ги вкара в огромни загуби. Та секи гледа мене си... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 4 години
Каквото и да направят китайците, то се свежда до едно - да гонят Епъл, демек - да тичат в коридора. Епъл прокарва коридори. Не се знае накъде гледат вече - със сигурност не е в телефоните, или поне не в тези, които носиме в момента. И един ден ше пуснат нещо, което китайците ше купуват, за да го учат, копират и имитират, а сериозните хора през това време ще плащат пак на Епъл, защото времето в света на богатите е кинти и никой нема да чека Хуйвей две-три години да се учи от пръснати на бурми епълски мостри. А когато пак извадят аналог, пак ще е за бедните, щот никой, който има вече Епъл, нема да го хвърли и да мине на китайски ерзац...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 4 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 4 години
Епъл са това, което са, защото досега винаги са правили технологични удари. Може нищо да не са измислили за сефте, но успяват да осмислят и компилират отделни идеи в един уникален потребителски продукт, който подкарва след себе си сички. Хуйвей като сички ходят след Епъл - каза го основателят му Мрън Дрънфей. Аз си мисля, че в Епъл вече не залагат на смърдфоня и другите ***, щот вече пазарът се пръска по шевовете. Там само доиздояват квот още дава. Със сигурност готвят нещо и то най-вероятно ше изтрещи както айфона 3 преди 11 години - я в автономните коли, я в нещо още по-голямо. Щот Епъл сглобяват суперкласен хардуер, но силата им е в операционната система и идеологията на нещата. Там и ще търсят пробив - кинги имат и за разработки, и за мозъци. Въпросът е да компилират и структурират идеите в един продукт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 8 rate down comment 3
michaelis12
преди 4 години
а сега както ги ръчкат Хуйоовеите нон стоп ако земат че напраят собствена OS нали се сещаш че всичкото маннгал у Индия и къде ли не у Азия веднагически губи секкъв достъп и до Аплите и до Гооглите много Геййропейци също, от там Сашш с Еплите нема как да подлушват нещо дет не е техно с тва 5G което пак не е нит на Еплите нит на Гогала не знам ти ше каеш .... Нали знаеш къдет е производството там се местат и парите и технологиите, само казвам ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis12
преди 4 години
Ми Епълите ако беха толко ербапи и иновативни вместо да кътат 300млрд. под дюшеците за обратно изкупуване на акциите да беха напрайли те 5Gто ? Некой да им брани? Ми ньет, да НО чайките дават заявка за първи в тая област. Хуйразвея всичко са копирали няма кво да взимат повече от тез те вече сами правят разработки аз не виждам Яплите кат нещо страаашно иновативно беше що беше, чайките не спят ич даже и скоро ше ям дъвки от как се спомина оня Жобс тия 0 напредък и с тия цени на Гошо Кирков ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
А китайците нема да мирясат лесно - вече са си повервали. Останалото е надлъгване, маневри и игри. Въпросът е, докъде е готов да стигне Тръмп? Щото от един момент нататък може и да не може да се повърне, а тогава ше стане наистина страшно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
Хуйвей са прекрасни устройства и неслучайно хората ги предпочитат - работят почти като Епъл и са по-достъпни. Просто копират всичко от Епъл. Но вече и те не са за без пари, щото разбраха, че многото евтино често работи срещу продажбите, а и що си требе, оно си сака... ;) :lol: Щех пак да ти кажем, че си ял риба са дочекаш дъвки от Епъл, ама наскоро се замислих колко всъщност се промени духът на компанията без Стив Джобс, та ще изчекам ... засега... Със сигурност дъвки нема да дъвчеш скоро от там, обаче...И вече писах - никой не знае какво се случва и какво се крои под планината от кинти в Купертино. Старите и мъдри хора казват: не бързай да се смееш на некой, който дава леко назад - не знаеш дали не се засилва да скочи... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 5
Имхотеп
преди 4 години
Абе тоа абба много пр ост руски ***.Хи-хи-хи-хиххх
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 1
michaelis12
преди 4 години
те акциите ше забодат нос ве тва да ти е проблема и то доста скоро така че мое си купиш щом толко напираш. И на щерка ти само лаптопа струва колкот твоя плюс два пъти твойта хуйовина че и ше има за още и как е добре ли е ? Aми хуу бе щом имате пари за Япли купуйте ги аз гледам, че едното върши същата раота като другото, а е в пъти по скъпо еми що па да не се възползвам от цените ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още