IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei: Ще отнеме повече време да станем лидер при смартфоните

Понастоящем китайският концерн продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден

08:37 | 11.06.19 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от повече време, за да стане най-големият производител на смартфони в света - цел, която първоначално трябваше да постигне през четвъртото тримесечие на тази година.

„Щяхме да станем най-големият производител през четвъртото тримесечие (тази година), но сега смятаме, че този процес може да отнеме повече време“, казва, цитиран от Ройтерс, Шао Ян, главен стратегически директор на Huawei Consumer Business Group, без да излага причините.

Понастоящем Huawei продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден, каза той в своя реч по време на технологичното изложение CES Asia в Шанхай.



Коментарите му се случват в момент, в който Съединените щати поставиха Huawei в черен списък, което му пречи без одобрение от страна на правителството да прави бизнес с американски компании на основание опазване на националната сигурност. Това на свой ред накара някои глобални технологични компании да прекъснат връзките си с най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света.

През януари компанията заяви, че може да стане най-големият по продажби производител на телефони в света през тази година, дори и без американския пазар. Това е вторият по големина доставчик през първото тримесечие, зад Samsung Electronics Co Ltd от Южна Корея, показват данните на изследователска и консултантска фирма Gartner.

Анализаторите смятат, че последните санкции на САЩ биха могли да са причина за спад на продажбите на смартфони с марката Huawei с до една четвърт през тази година и да доведат на практика до изчезване на мобилните телефони на чуждестранните пазари.

Ако скоро няма решение в търговския спор между САЩ и Китай, за китайския технологичен концерн Huawei ще е истински успех през четвъртото тримесечие да е в ТОП 5 на производителите на смартфони, заяви преди две седмици в ексклузивно интервю за технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria Франсиско Джеронимо, асоцииран вицепрезидент „Устройства“ в IDC EMEA.

Той е убеден, че без достъп до услугите на Google и приложенията, без поддръжката на Google на Android на телефоните, е почти невъзможно да се продават смартфони извън Китай, защото извън страната Android е доминиращата операционна система. „Така че е почти невъзможно за някой в тази индустрия да продава устройства без Android. И това е най-голямото предизвикателство за Huawei", пояснява анализаторът. Въпреки това той е на мнение, че в случая става дума за чисто политическа атака и за лост за преговори в рамките на търговското напрежение.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 11 rate down comment 9
michaelis12
преди 4 години
аз съм с такова за 160? Redmi Note 5 Plus напрао пушка .... къде ше намериш друга такава баннгия за 300ста леа ?! Аплите били супер ми ок ве да ги напраят х толко пари и ше подпомогнем Сашовци да не потънат .... :)) Те скапаняцците вместо да свалят цените, напрайли неккъв компютър за 6000$ базов модел, добре що за оллигофррен мое си кат си земеш комп Япъл за тая сума ?!? Аз не знам тия хора да не са преписали всичките на изпитите дет бачкат там или меринджеите им да са от нащо УНССе ?? .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 6
ABBA
преди 4 години
Xiomi > може би най-трудният телефон за хакване.Дори от ишраильтяните :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 6
michaelis12
преди 4 години
то те вече са лидер аз не знам АиСифоня да продават толко х 1200$ парчето .... И Самсунзите со се Сифоните и ЛГитата немат шанс срещу Китаюгите еле па срещу онова Xiomi там нема санкции манкции докат сичкото балламурник са се втренчили в Хуййразвей, тия тихичко си житкат на х180? дрънкалката, никоя фирма не мое се конкурира с тях Redmi Note 7https://***.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_7-9513.phpСашеви колко и да им е мъчно са довиждане отсекъде освен при пушките, Аплите ше продаат дъвки с дъх на ябълки на пазара тва е моята неколкократна прогноза .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още