IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичният сектор постави на пауза юнското рали на Wall Street

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент пък поевтиняха с 3,93% до под 60 долара за барел, достигайки цена от 59,84 долара за барел

23:35 | 12.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари завършиха борсовата сесия в сряда на червена територия, натиснати надолу от пониженията в технологичния и банковия сектор, което постави на пауза ралито от началото на месеца, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписа 0,17%, достигайки ниво от 26 004,83 пункта.

На свой ред широкият измерител S&P 500 се раздели с 0,2% до 2879,84 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite отписа близо 0,4%, достигайки 7792,72 пункта.

Технологичният сектор беше потиснат от производителите на чипове. Книжата на VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) поевтиняха с близо 2,2%. На свой ред акциите на Applied Materials, KLA-Tencor и Teradyne загубиха от стойността си съответно 5,14%, 3,62% и 4%, след като анализ на Evercore ISI посочи, че възстановяване на сектора ще има, но то по всяка вероятност ще бъде отложено за втората половина на 2020 г.

Книжата на Facebook също поевтиняха с 1,7%, след като в. Wall Street Journal съобщи, че компанията е открила имейли, свързващи главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг с противоречивите практики на компанията за съхранение на лични данни.

Във вторник американските пазари не можаха да се преборят, за да излязат на зелена територия, и завършиха сесията с леки ръстове, слагайки край на шестдневната си печеливша серия.

Въпреки това водещите индекси бележат ръст от над 4% за месеца, успявайки да се възстановят от по-значителните разпродажби от месец май.

В сряда пазарите останаха фокусирани и върху състоянието на световната търговия, след като американският президент Доналд Тръмп заяви във вторник, че няма интерес от търговска сделка с Пекин, освен ако страната не се съгласи на поне пет от водещите искания на САЩ.

Wall Street остава фокусиран и върху икономическите данни, като инвеститорите все повече залагат на намаляване на лихвените проценти от Федералния резерв. В сряда очакванията на пазара за понижение през юни бяха на ниво от 85,3%, показват данни на CME Group.

Колкото до цената на петрола, тя също се понижава но по-значително. Американският сорт WTI отписа над 4% от стойността си до цена от 51,11 долара за барел. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент пък поевтиняха с 3,93% до под 60 долара за барел, достигайки цена от 59,84 долара за барел.

Златото обаче поскъпва с 0,42% до 1336,80 долара за барел.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации достигна съответно 2,12% и 2,616%

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, нараства с 0,32% до 97 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още