IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ББР отбелязва 20-тия си юбилей с международен икономически форум

ББР Форум 2019 ще пренесе в София европейската дискусия по програмата InvestEU и бъдещия й потенциал в региона на Югоизточна Европа

15:02 | 14.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ББР</em></p>

Снимка: ББР

Международният икономически форум на Българската банка за развитие под наслов „Пътища за партньорства“ ще се проведе на 18 юни от 10 часа в хотел „Хилтън“. Провеждането на Форума тази година ще мине под знака на 20-годишния юбилей на банката. ББР Форум 2019 ще пренесе в София европейската дискусия по  програмата InvestEU и бъдещия й потенциал в региона на Югоизточна Европа.

Ще бъдат обсъдени практическите аспекти на програмата, новите бизнес модели и възможностите за регионални  партньорства.

Говорители ще бъдат министърът на икономиката и принципал на ББР Емил Караниколов, главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, представителят на Европейската комисия г-ца Флорентин Хопмайер, член на Кабинета на вицепрезидента Юрки Катайнен с ресор „Работни места, инвестиции, растеж и конкурентоспособност“, Яцек Трушчински  от Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“ (DG ECFIN) на Европейската комисия, Марсел Рой – Генерален секретар на Европейската асоциация на публичните банки и агенциите за развитие (EAPB),  Карло Монтичели – Вицегуверньор  в  Банката за Развитие към Съвета на Европа, Андреас Бейкос – Ръководител на представителството на Европейската инвестиционна банка в България.

Дискусията ще разгледа важни въпроси за работата на банките за развитие в контекста на Многогодишната финансова рамка на ЕС  2021-2027. Основните  са: как чрез съвместни проекти ще се подпомогнат стратегическите цели на икономиките и  развитието на инфраструктурата и как най-голям брой сектори и региони може да се възползват от  европейските средства чрез гаранционната програма „InvestEU”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още