IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google: Регулацията на технологичните играчи може да има непредвидени последици

Въпреки това технологичният сектор трябва да бъде съблюдаван, твърди изпълнителният директор на компанията Сундар Пичай

18:45 | 14.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай заяви, че е притеснен за “непредвидени последици” от регулацията на технологичния сектор. Коментарът той направи в момент, в който компанията му е изправена пред потенциално антитръстово разследване от страна на Министерството на правосъдието на САЩ, пише CNBC.

“Опасявам се,, че ако искате да регулирате в името на регулацията, това има много непредвидени последици”, коментира мениджърът в интервю за CNN. “Знаете, ако вземете технология като изкуствения интелект, това ще има последствия за националната ни сигурност и за други важни обществени сфери. И смятам, че да имаш лидерството в крайна сметка е особено ключово”.

Пичай смята, че има ползи от това да се оставят големите успешни компании да процъфтяват. Той твърди, че гигантите могат да водят “дългосрочното развитие”. Така Google и други големи компании могат да инвестират във футуристични технологии като изкуствения интелект, например.

Пичай твърди, че Силициевата долина “не може да приеме своя успех за даденост”. Други директори на технологични компании, включително главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг, предупредиха, че страни като Китай биха могли да се възползват, ако американските регулатори предприемат твърде тежки действия срещу гигантите.

“Сега има много страни по света, които се стремят да станат следващата Силициева долина”, коментира Пичай. “И те също така подкрепят компаниите си. Така че трябва да балансираме двете. Това не означава да не съблюдавате големите компании. Но трябва да е балансирано… защото също искате големи, успешни компании”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още