Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Природният газ: Част от проблема или неговото решение?

Днес природният газ е най-бързо развиващото се в света изкопаемо гориво и има значителен принос за изменението на климата, смята италиански експерт

   1| 2| 3| 4| 5    
0
 
1
 
50
Императорът до: Sokratus
преди 4 седмици
Ами хайде опровергай ме бе, крeтен !!! Чакам !!! Всяка маймyна в зоопарка има повече мозък от тебе.
0
 
2
 
49
khao до: Николайко Перник
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
факти и импа, магаре и космос .... бухахахахахаха
Импа е редко неуко типче
5
 
2
 
48
преди 4 седмици
Айде, умнико, кажи нещо по същество, вместо да лееш празните си приказки от празната ти глава.
Импето ви скапа тука сичките зелени мафиоти с ФАКТИ.
3
 
4
 
47
Sokratus до: Императорът
преди 1 месец
Браво на шефа на клуб "Земята е плоска"! Такива дълги и изчерпателни коментари. Изпълнени с факти и теории на конспирациите. Без никакви обиди и поучавания към опонентите му! Лъхащи на вяра в светлото бъдеще на майка Русия и нейната неоспорима мощ и чадо ГъзПром!
Браво, браво Импестора
Хахаха
3
 
4
 
46
преди 1 месец
Ето и историята на хипермегаебасияките водорасли. Лесно и евтино може да се реши проблемът с въглеродните емисии - но това не се прави - защо?

ПАРИТЕ, банда - мангизите !!!! Т.нар. "зелена енергия" е бизнес за трилиони - които се грабят от джоба на наивните граждани на развитите държави - зеленашите това ги интересува - да си пълнят сосно джоба и не се свенят да експлоатират за целта дори тийнеджъри с дeбилство - представяте ли си как биха се почувствали, ако някакви водорасълчета им изтръгнат тлъстата хапка от устите? Зеленашите ного добре знаят, че техните перчици и черни плочици не могат да задоволят енергийните нужди на човечеството - но не им и пука - те си усвояват гигабимбериците !!!

Ето линк:

http://news.bnt.bg/bg/a/zelena-svetlina-zavesi-ot-vodorasli

7
 
7
 
45
преди 1 месец
Нека благодарим на Фонов за полезният линк към. Извънредно полезно четиво - един вид: пълна така да се каже: дисекция на световната енергетика. Изводите са:
1. "Чистата енергия" търпи провал в опитите да се превърне в значим фактор в световната енергетика. Факт - потреблението на слуз, газ, въглища не само че не намалява за сметка на - но дори расте вратоломно. Язък за изсипаните във ВЕИ цели гигабимберици.
2. Конкретно за природният газ - и темите които спорихме:
А/ Греша в разбирането си, че САЩ са нетен вносител, макар и с малко на газ, нетен износител са - производство по-голямо от потребление - но незначително по-голямо. Ако изнасят свободните количества, няма да могат да задоволят търсенето на газчица дори в малката Белгия... чакам някой да обясни как щели да "изтласкат" руският газ от Европа.
Б/ Газпром далеч не е толкова зависим от износът, защото вътрешното потребление в Русия е ного по-значимо, отколкото се предполага. Впрочем бях наясно като цяло с това, защото компанията е колосален производител на топло- и електроенергия.
В/ Руските запаси на природен газ са категорически най-големите на света, американските са доста по-скромни, отколкото нозина мислят.
Г/ Природният газ ще бъде незаобиколим фактор десетилетия напред, каквото и да се ще на екоталибанците.
5
 
5
 
44
Императорът до: ivailojelyazkov
преди 1 месец
Хайде, лапенце - върви някъде да си играеш - или пробвай да отглеждаш хиперводорасли в найлонови пликчета - опитай да бъдеш полезен - беги, беги оттуканка, бъди послушен, не пречи.
6
 
6
 
43
ivailojelyazkov до: Императорът
преди 1 месец
ей карикатуро време ти е както от форума и от тука да се изселиш. чиба в rusofioi.bg. усещай се ве
6
 
5
 
42
Императорът до: ivailojelyazkov
преди 1 месец
Хайде намери си някакво друго развлечение ако обичаш: ние тука обсъждаме важни неща, а ти спамиш и ни пречиш с нечленоразделните си дрънканици. Аре у лево. Моля. Не знаеш ли, че когато големите си говорят, децата трябва да си играят тихо с пластмасовите камионченца и багерченца някъде настрани?
6
 
4
 
41
Императорът до: Императорът
преди 1 месец
Тая пък - Теннет - е изцяло правителствена, Зелков - дай друга :)

Апропо - хич не си разбрал или не си дочел Стратегическият - ВР иска да стане ГАЗОВ гигант и дългосрочно да инвестира посновно в газчица - т.е. това - дето казваш: газчицата ще е на мода 5-10 години - според техните експерти няма как да стане, напротив - газчицата ще е основно гориво ного-ного дълго.