IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Световната търговия се нуждае от възстановяване на доверието между страните

Руският президент призовава участниците в срещата на виско равнище в Таджикистан да засилят сътрудничеството си в борбата с тероризма

11:58 | 15.06.19 г. 13
<p>
	<em>Владимир Путин. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Архив Ройтерс

"Световната търговия се нуждае от възстановяване на доверието между страните. Трябва да се намери изход от ситуацията с търговските войни и битките без правила в международните работи", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, в реч на срещата на върха на Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА) в столицата на Таджикистан Душанбе, съобщава БТА.

Москва призовава участниците в срещата да засилят сътрудничеството си в борбата с тероризма.

"Трябва да засилим сътрудничеството си в разкриването и неутрализирането на терористични групировки, в блокирането на каналите им за финансиране, включително трафика на наркотици. Важно е да направим всичко възможно да не допуснем терористи да се доберат до химическо, биологическо и други видове оръжие за масово унищожение", заяви руският лидер.

Според него "понастоящем устойчива стабилност в Азия може да се постигне само чрез уреждане на кризисните ситуации и конфликтите, и с последователно противодействие на терористичната заплаха". Путин призова страните от СВМДА също "да пресекат пропагандата на екстремистки идеи".

Президентът обърна особено внимание на положението в Афганистан, "където радикални екстремистки организации, включително прогонени от Близкия изток, отново се активизират".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 7
ivailojelyazkov
преди 4 години
джудже!!! кво доверие ве ? бвп то ти колкото на Нидерландия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още