IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Кофас“: Транспортният и строителният сектор са сред най-рисковите у нас

Основните рискове пред Европа към момента са свързани със засилването на някои протекционистични мерки, посочва Милена Виденова, управител на „Кофас"

23:13 | 18.06.19 г.
<p>
	Снимка: АПИ</p>

Снимка: АПИ

Основните рискове пред Европа към момента са свързани със засилването на някои протекционистични мерки на политическа основа. За България има определени по-рискови сектори, включително транспортния и строителния. Това каза Милена Виденова, управител на „Кофас" за България, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Не всички ефекти от протекционизма са непременно лоши... Трябва да има внимателен анализ за всеки един бизнес и конкретна фирма как случващото се би им се отразило. Винаги има плюсове от дадена ситуация“, смята Виденова.

Тя коментира и перспективите пред световната търговия, като посочи, че от ключово значение през 2019 г. за нея е какво ще се случи с процеса на Brexit във Великобритания.

„За момента България е в добра позиция – показателите ѝ за ръст са сред най-високите в страните от Централна и Източна Европа“, допълни тя.

Гостът отбеляза, че недостигът на работна сила на пазара на труда също създава рискове, които трябва да бъдат взети предвид.

„Смятането на резултати без цялостната картина не е достатъчно. Човешкият фактор е от изключителна важност при оценяването на дадена ситуация и рисковете в нея“, допълни Виденова.

Тя се спря на успешните практики при създаването на екип, като посочи, че от водещо значение за процеса е служителите да могат да следват човека, който ги води, както и да вярват в корпоративните ценности на дружеството.

„Позитивно лидерство не е толкова възприето у нас. Похвалите при добре свършена работа например са част от онези малки неща, които всъщност мотивират служителите“, допълни тя.

Още от разговора вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още