IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България въвежда система за ранно предупреждение за бизнеси, заплашени от фалит

Мярката е заложена в приетата от правителството днес пътна карта за рамката за несъстоятелност, част от подготовката за присъединяването ни към ERM II

19:40 | 19.06.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

България ще въведе система за ранно предупреждение за бизнеси в риск от изпадане в неплатежоспособност.

Това предвижда пътната карта за изпълнение на препоръките относно рамката за несъстоятелност, която правителството прие на днешното си заседание.

Целта на Пътна карта е да очертае подробен план за действие във връзка с изпълнението на специфичните препоръки за подобряване на ефективността на рамката за несъстоятелност и стабилизация в България и за въвеждане на нова процедура за събиране и публикуване на данни за производствата по несъстоятелност и стабилизация, посочва се в съобщение на Министерския съвет. 

Пътната карта е подготвена от Министерството на правосъдието и е част от плана за действие на Министерството на финансите за присъединяването на България към валутния механизъм ERM II (т.нар. „чакалня“ за еврозоната).

Припомняме, че България обяви официално желанието си да се присъедини към валутния блок на Европейския съюз (ЕС) през лятото на 2018 г.

Сред плануваните законодателни промени са въвеждане на процедури за опрощаване на дълговете за предприемачи, лесен и бърз достъп до производства по несъстоятелност и процедури по стабилизация за юридически лица и предприемачи, ускорени процедури за малки предприятия, съкратени процесуални срокове в рамките на производството по несъстоятелност.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
abdul
преди 4 години
" процедури за опрощаване на дълговете за предприемачи"Браво! Най-сетне сигурност и стабилност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още