IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook се изправя пред Сената на САЩ, за да коментира криптовалутата си

Властите продължават да са притеснени за опазването на потребителските данни

12:41 | 20.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Плановете на Facebook да създаде глобална криптовалута ще се изправят пред контрола на Банковата комисия към Сената на САЩ на 16 юли, поредният знак, че властите по света гледат с притеснение към проекта, предава Ройтерс.

По време на изслушването компанията ще обясни повече за проекта си, наречен Libra, като ще говори за поверителността на данните, ако комисията повдигне подобни въпроси. Все още не са обявени свидетелите, които ще се явят, посочва говорителят на комисията.

Дейвид Маркус, който съблюдава блокчейн начинанията на Facebook, се очаква да свидетелства, твърди източник от Вашингтон, запознат с въпроса.

Новините бяха обявени само ден, след като социалната мрежа разкри плана си да пусне глобална криптовалута, което веднага привлече вниманието на регулаторите по целия свят, както и скептицизма на Вашингтон.

През май лидерите на Банковата комисия към Сената на САЩ писаха на Facebook с искане за информация по повод слуховете за проекта за криптовалути и какви са плановете за защита на потребителската информация.

Вчера представител на Facebook коментира, че компанията ще отговори на тези въпроси. Организацията не е отговорила веднага на запитванията за коментар по повод изслушването на 16 юли.

Facebook се надява да пусне Libra в първата половина на 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още