Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Защо моделът на партийно финансиране не трябва да се сменя сега

Нито равнището на дебата е подходящо за важността на решението, нито предложенията на масата биха довели до по-добър за българската демокрация резултат

0
 
4
 
8
преди 1 година
Има си и добра страна. От толкова много партии в България ще останат
десетина а може и по-малко.Пари нема действайте.
1
 
2
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
На неспециалиста е ясно, че моделът не може да бъде определен от обществото, защото това би било инсимулация. Въпреки това за всеки счетоводител е ясно, че когато се харчат държавни пари е нужен контрол при самото им разходване!!! Ето защо трябва да се осъществява такъв на принципа оправданост на разходите и "целеви" контрол, т.е. адекватност!!! Ако разходите по този принцип не надвишават полагащата се субсидия при самата изборна кампания, то остатъкът трябва да бъде възстановен на държавния бюджет! Ето на тази полоса трябва да бъде разгледана цялата тема, тъй като съмнения явно са възниквали и продължават да възникват. За това трябва да бъде ангажирана Сметната палата или министерството на финансите!
1
 
5
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
kane, kaneeeee...........
Две бичмета нямаш в главата едно връз друго............
В момента от всички обществени поръчки (само за тях ще говоря) от 40 до 60% отиват в часно/партийните каси, а не е като да няма субсидии.
И в момента частния бизнес дава пари на големите в политиката, щото иначе ше ги праат да Омиргат. Тва е положението.......
1
 
9
 
5
scott до: kane
преди 1 година
Няма профилна снимка
Партийаната субсидиа требва да стане 0 лева! НЕЗАБАВНО!!!!!
Проблемът с парите от бюджетъ е, че "партиите" решиха, че могат да не вършат никва работа за обществото и то да ги финансира добезкрай! Да отидат при бизнаса и да видат дали ше ги търпи да му зимат без нищо насреща. Това ше дисциплинира и самите партии по линията: обещания-действия-корекция-нови обещания.
Субсидии от бюджета е равно на готови пари слещу които лежът и пърдът на дивана. Че и гледат шоуто "геноцид над българите", докът си ядът пукатките и ръкоплескат. СМЪРТ ЗА ТЪРТЕИТЕ БЕ!
9
 
7
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ако няма публично/държавно винансиране, ще има лично/частно такова!
Разликата е че на частното финансиране на политиката се гледа като на инвестиция, т.е. хората дето плащат за някой да бъде избран, слет това ще си вземат парите САМО ЧЕ + ПЕЧАЛБА пак от ВАС данъкоплатците!
Мога да пиша много по темата, но това е достатъчно
Липсата на държавно финансиране на партиите ще доближи РБ до Фашизъма още повече, а ако остане в сила много години и ще ч докара до там
Изборът е ваш!
Евтини сте на брашното, скъпи на триците!
или както в онзи стар виц... и 100 тояги ще ядете и кофа с *** ще ядете ии накрая пак ще си платите, за да се спасите :)
3
 
12
 
3
преди 1 година
Защо моделът на партийно финансиране не трябва да се сменя сега

За да победят правилните хора, които събират правилен мед -
перефразирайки Мечо Пух.
4
 
10
 
2
преди 1 година
Разбира се, че субсидиите трябва да се махнат и да станат 0, а не 1 лев или да останат 11 лева. Никой няма интерес от съществуването на партии, които само предлагат създаване на нови и нови социални програми и те да се издържат от данъкоплатеца.
3
 
14
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Че за кое нещо се провежда реален дебат ? Не заслужават никакъв дебат , дори внимание .