IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конфликтът между САЩ и Иран е все по-близо до точката на кипене

Войната изглежда неизбежна, твърди председателят на Българо-мароканската търговско-промишлена палата

13:20 | 24.06.19 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Конфликтът между САЩ и Иран е все по-близо до точката на кипене и това няма как да остави безучастни световните сили в лицето на Израел, Русия иЕвропа. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria председателят на Българо-мароканската търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов.

„Европа има нужда от алиби за противопоставяне срещу Иран. Тя ще се противопостави и това трябва да е категорично. Можем да очакваме в следващата година-година и нещо много сериозни действия в региона“, каза Карастоянов.

Вашингтон показа известна липса на готовност за начало на военен конфликт с Техеран, за което свидетелства отмяната на планираната атака от президента на САЩ Доналд Тръмп, смята още гостът. Иранците от друга страна демонстрират далеч по-добра подготовка, успявайки да свалят толкова бързо и прецизно разузнавателния дрон на Америка през изминалата седмица, добави той.

„Ако се стигне до военни действия, би трябвало да се тръгне с компютърна атака, за да бъдат предпазени войниците. Не бива да се избързва с преки сражения“, коментира още Карастоянов и допълни, че войната изглежда неизбежна.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

7
rate up comment 7 rate down comment 8
ABBA
преди 4 години
Те ГРОБарите са си сите осъзнати ил' неосъзнати слуги прегърбени, но с комсомолски плам и комунистически устрем !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 18 rate down comment 10
Minka
преди 4 години
Ти не си пиеш хапчетата, нали?! "всички сме решили единодушно" - това не знам някой да ни е питал някога дали го искаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 12
ABBA
преди 4 години
Време е НАТО да те мобилизира и да те прати в Иран.Те и другите големи комунисти като теб викаха: дайте (от вашето) да дадем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 27
s3
преди 4 години
Време е щатите и НАТО да дадат урок на Иран, че не може да прави каквото си иска, а има евроатлантически правила и норми, които следва да спазва. След като всички сме решили единодушно, че щатите ще управляват света, нека да бъдем така добри да спазваме техните разореждания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
Minka
преди 4 години
From Shahs To The CIA: The History Of Western Intervention In Iran - Part 1https://***.zerohedge.com/news/2018-01-07/shahs-cia-history-western-intervention-iran-part-1From Shahs To The CIA: The History Of Western Intervention In Iran - Part 2https://***.zerohedge.com/news/2018-01-15/shahs-cia-history-western-intervention-iran-part-2
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 14
tisia
преди 4 години
Елена Гунчева "Лидерът на САЩ вчера заяви, че вероятно ще се наложат санкции срещу Иран, защото били свалили американски дрон. Само преди няколко дена можеше да се случи и нещо по-лошо Тръмп отмени в последния момент удар срещу Иран, пак по повод сваления дрон.И се замислям дотолкова са ни промили мозъците и са ни свикнали като кучетата на Павлов на исканите от тях реакции, че не виждаме истината.На първо място чий го търси американски дрон НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ, на половин земно кълбо от американскса земя? Някой може ли да отговори разумно на този въпрос?!? Значи, американците могат да си изпращат самолети, дронове, войски в чужди държави, където никой не ги е канил и са нежелани и по принцип винаги далеч от американската земя, но същите тези държави нямали правото да се защитят. Нещо ненормално не виждате ли?!?Американците налагат диктатура с маската на свобода и демокрация по цял свят. По дулата на оръжия, санкции и военни акции. Принуждават всички да налагат санкции на неудобните на тях държави, чиито лидери не се прекланят пред силата им и водят самостоятелна политика. Бъркат се във вътрешните работи на всички други държави.Заради петролът и стратегическите им интереси в Близкия изток, съсипаха много държави и милиони тежат на съвестта им. Сирия, Ирак, Либия, Египет..къде не предизвикаха кръв и сълзи?Това са ни стратегическите партньори, нашите господари!!! Господари, които ги избраха политиците ни, не ние. Господари, за които суверинитетът, животът, свободата, свободната воля са неща, които важат само за тях, а другите народи трябва да са им подчинени и да слушат. Докато те ограбват ресурсите им на безценица!Войната е тяхната същност. Оръжейната им индустрия ИЗИСКВА ВОЙНИ ПО СВЕТА! Защото иначе ще фалират, и без това имат най-големият външен дълг в света! Ние трябва да воюваме, за да могат те да живеят с американската мечта! .......................... "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още