IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Устойчив бизнес в устойчива среда

Устойчивостта е бизнес подход за създаване на дългосрочна стойност и насърчава дълголетието на всяка една компания

13:51 | 28.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изпълнителният директор на Europroperty Евгения Диканска. <em>Снимка:&nbsp;Europroperty&nbsp;</em></p>

Изпълнителният директор на Europroperty Евгения Диканска. Снимка: Europroperty 

Бизнесът се основава на убеждението, че формулата за траен успех е да остане фокусиран, да мисли дългосрочно и да извършва своята дейност по финансов, социален и екологично отговорен начин. Той не би бил способен да оцелее, ако не допринася за качеството на живот. Все по-голям брой организации интегрират устойчивостта в своята бизнес стратегия, осъзнавайки, че могат да се справят добре, като вършат добро.
   
Един от най-важните фактори за изграждане на ефективен и стабилен бизнес е именно средата, където той ще се развива. Тя трябва да максимизира ефективността на обитателите на сградата, като в същото време дава възможност за ефективно управление на ресурсите. Устойчивата и комфортна среда предразполага своите служители към креативност и желание за работа.

Като компания, търсеща непрекъснато по-добро решение, Europroperty инвестира в най-новата офис сграда в столицата - София Офис Център. Сградата предлага рентабилна и продуктивна среда за своите наематели. Тя е най-новото попълнение в новосформулиралия се офис район на булевард Цариградско шосе. Намира се непосредствено зад метростанция „ИнтерЕкспо Център“. Със своята комуникативна локация, предоставя на своите служители и клиенти лесен достъп до всички части на столицата. Бизнес сградата се състои от четиринайсет етажа, които предоставят над 18 000м2 офисна площ, клас А. Останалата квадратура се заема от заведение за хранене, кафене и подземен паркинг за 200 коли.

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) е водещият в света метод за оценяване устойчивостта на сградите и влиянието им върху околната среда. BREEAM International определя и поддържа страндарт със стриктно гарантиране на качеството и сертифициране. Някои от водещите критерии са енергия и подобряване на цялостната енергийна ефективност на сградата, вода и управление на консумацията й. По отношение на екологичните аспекти са следните критерии: материали, отпадъци, земя и екология, замърсяване.

Оценяването на сградата се извършва с покриването на тези категории и всяка една от тях носи различен брой кредити. София Офис Център е отличен със BREEAM 2016: Excellent, част „Офиси“. Той е първият проект в България, удостоен с престижния сертификат.

„Целите, които са заложени в проекта е той да покрива високите изисквания за устойчивост на международния стандарт - за иновации, енергийна ефективност, екология, използвани материали и управление. Поради тази причина сградата е с много ниска консумация на енергия и съобразена с редица условия, които улесняват наемателите и собственика – като зарядна станция за електромобили и възобновяеми източници на енергия, които да се ползват в обекта. Стремежът ни беше да създадем конкурентен продукт - модерна, удобна и устойчива работна среда, която да отговори на все по-информираните и конкретни нужди на наемателите", пояснява изпълнителният директор на Europroperty Евгения Диканска.

Очаква се обектът да бъде въведен в експлоатация и наемателите да могат да се нанесат в новите си работни помещения още през юли тази година. „Успехът за нас като компания е удовлетворението от постигнатите резултати – както финансово, така и от социалната значимост, която сме реализирали в своите идеи. В случая на този проект – София Офис Център, това е осигуряването на високачествена работна среда, спазвайки високите изисквания на международния сертификат BREEAM", допълва Диканска.

Устойчивостта е бизнес подход за създаване на дългосрочна стойност и насърчава дълголетието на компанията. Тя е важна за всички бизнеси във всички отрасли. Способността му да поддържа устойчив и постоянен темп гарантира успех.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още