IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли противоречия в Закона за защита на конкуренцията?

Какво защитава Законът за търговската тайна - коментират експерти пред Bloomberg TV Bulgaria

17:19 | 25.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Няма противоречия между текстовете на Закона за защита на конкуренцията и този за търговската тайна, по-скоро те се допълват, защото са насочени към различни цели. Около това мнение се обединиха Галин Попов, главен управляващ съдружник, "Попов, Арнаудов и партньори", и Емилиян Арнаудов, управляващ съдружник в същата кантора, които бяха гости в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Основната цел на Закона за защита на конкуренцията е да защити обществения интерес и да има здрава конкурентна среда. Заради това при нарушения става въпрос за санкции в полза на държавата. Законът за търговската тайна брани отделни компании и техните тайни“, каза още Попов.

Гостите коментираха и идентификацията на търговските тайни.

„Не може една компания да обяви, че всичко е търговска тайна. Информацията трябва да бъде конкретно идентифицирана и лицата, които имат достъп до нея, да бъдат конкретно уведомени, че точно това е търговска тайна“, добави Емилиян Арнаудов.

Вижте целия разговор във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още