IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси стартират с понижения в очакване на коментара на Джером Пауъл*

Златото се търгува при рекордна цена от 1436,20 долара за тройунция

17:50 | 25.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на фондовата борса в Ню Йорк започват сесията във вторник на червена територия, като инвеститорите са насочили своето внимание към очакваната реч на управителя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл пред Съвета за чуждестранни връзки, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи със 115,33 пункта, или с 0,43 на сто, до 26 612,21 пункта.

Широкият показател S&P 500 отчете спад от 0,32% до 2935,78 пункта. 

Технологичният измерител Nasdaq Composite отбеляза понижение от 0,45 на сто до 7969,59 пункта.

Гуверньорът на Фед Джером Пауъл ще коментира по-късно днес прогнозата на централната банка относно икономиката и нейната парична политика.

Пазарите очакват още през юли Фед да започне да понижава основните лихви на фона на продължаващите геополитически и търговски сътресения.

От друга страна инвеститорите чакат и срещата между американския президент Доналд Тръмп и китайския му колега Си Дзинпин по-късно тази седмица, на която двамата лидери могат да постигнат съществен напредък в преговорите между двете най-силни икономики в света.

По информация на Bloomberg американските представители нямат големи очаквания за срещата, като настояват САЩ да не променят своето становище относно налагането на реформи в икономиката от страна на Китай.

Продължават и търканията между Вашингтон и Техеран, след като в рамките на изминалата седмица безпилотен американски самолет беше свален в района на Персийския залив.

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън заяви днес, че Вашингтон все още иска да преговаря с Техеран въпреки наложените нови санкции срещу ирански представители.

"Президентът държи отворена вратата за истински преговори за цялостно и проверимо елиминиране на ядрената оръжейна програма на Иран, на неговите системи за изстрелване на балистични ракети, на неговата подкрепа за международния тероризъм и друго зловредно поведение по света", каза Болтън в Ерусалим. "Иран трябва просто да влезе през тази отворена врата", добави още той.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 1,992% и 2,531%.

При валутната търговия, доларовият индекс отчита спад от 0,02% до 95,96 пункта.

Еврото поевтинява с 0,04% спрямо щатската валута, като се търгува при 1,1392 долара за евро.

На фючърсните пазари, при търговията с петрол, цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 12 цента до 64,74 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват минимално с 3 цента до 57,93 долара за барел.

Златото поскъпва с 1,1% до 1436,20 долара за тройунция, отбелязвайки шестгодишен връх в стойността си на фона на отслабения долар и растящото напрежение между САЩ и Иран.

* Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още