IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН предаде заключенията от проверката на „Еврохолд“ на прокуратурата и ДАНС

От комисията посочват, че в писмото подробно са изложени резултатите и заключенията на база проверената до момента документация

16:19 | 26.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) е изпратила в сряда заключенията си от проверките на „Еврохолд България“ АД и свързаните с него дружества относно тяхното финансовото състояние и цялостната дейност на холдинга до прокуратурата и Държавна агенция „Национална сигурност“, съобщиха от комисията.

От КФН посочват също, че в писмото подробно са изложени резултатите и заключенията на база проверената до момента документация. Също така е изпратена информация и до Националната агенция за приходите (НАП) във връзка с фактите и обстоятелствата относно спазването на данъчното законодателство.

КФН съобщи по-рано тази седмица, че след обявеното намерение на „Еврохолд“ да придобие активите на ЧЕЗ в България продължава с проверките на холдинга и три застрахователни дружества от неговата група. Крайният срок за предаване на заключенията бе петък, 28 юни.

Investor.bg припомня, че в края на миналата седмица от „Еврохолд“ съобщиха, че са постигнали споразумение за придобиване на бизнеса на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България срещу сумата от 335 млн. евро. Договорът е бил подписан на 20 юни.

„Еврохолд“ ще финансира сделката чрез комбинация от собствен капитал и кредит, като компанията вече е подписала мандат с две големи инвестиционни банки, които да обезпечат необходимия заемен капитал.

Дружеството вече е сформирало и консултативен съвет от експерти с опит в бизнеса с дистрибуция на електроенергия, който ще консултира компанията в процеса на интеграция на дейността на ЧЕЗ България в структурата на холдинга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още