IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коментарът на Стивън Манучин дава положителен импулс на щатските борси*

Книжата на компаниите от технологичния и финансовия сектор отчитат ръст, златото поевтинява с близо процент

17:36 | 26.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните борсови индекси в САЩ започват днешната сесия на зелена територия, след като американският финансов министър Стивън Манучин заяви по-рано днес, че търговското споразумение с Китай е почти завършено, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, проследяващ търговията с акции на 30-те най-големи американски публични компании, напредва с 51,01 пункта, или с 0,19 на сто, до 26 599,23 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,24% до 2924,30 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повишава с 67,91 пункта, или с 0,86%, до 7952,63 пункта.

Книжата на компаниите от технологичния сектор отчитат ръст, подпомогнати от поскъпването на акциите на Micron с 12%, като подобна тенденция се забелязва и при производителите на микропроцесори.

Книжата на Advanced Micro Devices и Nvidia също отчитат ръст в цената от над 4 на сто.

Малко по-рано днес Стивън Манучин заяви, че търговското споразумение между САЩ и Китай е почти завършено.„Бяхме на около 90% от постигането на окончателно споразумение и мисля, че има начин да го завършим", посочи той.

Същевременно Манучин изрази увереност, че президентът на страната Доналд Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин могат да постигнат консенсус относно преустановите през последните седмици търговски преговори по време на тяхната среща на форума на лидерите от Г-20 в края на тази седмица.

При компаниите от финансовия сектор също се забелязва положителна тенденция при търговията с акции. Книжата на JPMorgan Chase & Co и Bank of America поскъпват съответно с 0,83% и 0,68%.

Акциите на Citigroup прибавят 0,53% към стойността си.

сащ сащ

Късно снощи управителят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл затвърди прогнозите за свиване на основните лихви. По думите му мнозина от представителите на ръководството на Фед са на мнение, че се увеличават шансовете за въвеждането на по-подходяща парична политика.

Все повече нараства консенсусът, че Пауъл и неговите колеги ще намалят лихвените проценти през идните месеци, след като търговските спорове продължават да влошават прогнозите за световната икономика.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повишава съответно до 2,021% и 2,544%.

При валутната търговия доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита ръст от 0,12% до 96,26 пункта.

Еврото се търгува спрямо долара с понижение о 0,07 на сто при 1,1357 долара за евро.

Паундът се разменя със спад в стойността от 0,04% при 1,2692 долара за паунд.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се покачва с 82 цента до 65,87 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 1,12 долара до 58,95 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,85 на сто до 1406,9 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:10 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още