IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веселин Марешки ще се кандидатира за кмет на София

Лидерът на „Воля“ обясни провала си на европейските избори с това, че хората са искали той да остане в България

10:30 | 27.06.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки обяви, че възнамерява да се кандидатира за кмет на София в кампанията наесен.

„Мисля лично да се кандидатирам за битката в столицата, защото става интересно – Мая Манолова, Слави Трифонов, Волен Сидеров иска също да се кандидатира, така се чува. Основното не е шоуто, а всеки ден да се опитваш да помагаш на сънародниците си да живеят по-добре”, обяви той в ефира на bTV.

Марешки обясни провала си на европейскте избори с това, че хората са искали той да остане в България. По думите му хората са отвратени от политическата система и има неразбиране на самия евровот. Той изрази съмнения, че конкурентите му са успели да отидат в ЕП с помощта на гласовете на хора от ромски произход. 

„Важното е не да работиш за хората и да им помагаш да живеят добре, а да купиш самолети. Сега чувам, че самолетите не са важно нещо, всички започват да говорят, че не са важни, всякакви атаки има”, заяви още Марешки. Той коментира и намаляването на субсидиите за партиите, като заяви, че тя и сега не стига за нормалното функциониране на политическа формация.

Марешки сподели още, че се е „записал на курсове как да се печели циганската любов“. "Не как се купуват цигански гласове, а как да направиш така, че циганите да те харесват, защото някои от конкурентите ми циганите ги изпратиха в парламента“, каза той и добави, че се е записал в централата на ВМРО и е лично под ръководството на Красимир Каракачанов.

На въпрос колко струва издръжката на една политическа партия, лидерът на "Воля" посочи, че неговата субсидия общо е около 1 млн. лв. „и нещо“. Той обаче щял да я даде цялата, ако с това можел да оправи живота на българите.

Относно спекулациите, че е имало разговори с Цветан Цветанов, Марешки отрече той самият да е канил Цветанов в партията си, въпреки че смятал, че той би бил гръбнакът на организационната работа на всяка формация. Считаме, че ни трябват даже няколко такива човека, призна лидерът на "Воля" и допълни, че няма представа дали Цветанов би приел такава покана от негова страна. Според него обаче чисто организационно ГЕРБ ще страдат от липсата на Цветанов в редиците си.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis12
преди 4 години
до са им четох биографиите в Wikipediata "свободната енциклопедиа" на Аптекарския мутрафон Магарешкия и на другия Дебелеевски с майка му дет е същата крава кат него дет са окрали бате и ТОТОто и медиите ... Пише че са "бизнесмени предприемачи" Веско и Дебелия. Веското бил навлязъл в "слабо развития" бизнес на лекарства в България с некви връзки от СССРа .... т.е. от тия "Времето е наше и 45год. стигат" Костовистите крадците на века. Какво му е било "слабото" кат всичко беше държавно и с кви пари е навлязъл тоя в бизнеса на лекарства и кой му е дал не пише, само пише че бил за "Ред, Справедливост" и още неква простотия и тва ти го пише банбъшка крадеца, според който хората му казали разбираш ли че е по добре да си седи дома, че и в София да дое *** ?!? ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
mrynmryn
преди 4 години
Халал да им е на софянци, на евро изборите, в неговия фитнес имаше анкета (с политическа насоченност), с награда 5000 лв.. Странни решение и не се знае колко са законни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
0pk
преди 4 години
Ей откраднахте ни го бат Веско, жив и здрав да ви е! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
michaelis12
преди 4 години
аман от селляндури да управляват в София еббаси и у тоя парламент я има я нема двама трима софиянци, останалото кеч е селинджър пернишки, загорски, дупнишки и секви други изпълзяли от землянки ... Не хората на тоя тъппунгер са му казали, че освен че не треа да е там в Европарламента и не треа такива хора да са във властта въобще .... те тва са му казали на изборите ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
ert
преди 4 години
Браво, народът ще подкрепи уважаемия г-н Марешки, показал че твърдо работи за стабилитета и в подкрепа на развитието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още