IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венецуелското правителство е предотвратило опит за преврат срещу Мадуро?

Планирано е било и освобождаването на затворника и бивш генерал Раул Исая Бадуел от затвора и провъзгласяването му за президент

13:00 | 27.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мадуро и съпругата му&nbsp;Силия Флорес. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Мадуро и съпругата му Силия Флорес. Снимка: Ройтерс

Венецуелското правителство е предотвратило атентат срещу президента Николас Мадуро и редица други високопоставени служители. При координирани действия на командоси е било планирано социалистическият лидер, неговата съпруга Силия Флорес и президентът на проправителственото Учредително събрание Диосдадо Кабело да бъдат убити, заяви министърът по информационните въпроси Хорхе Родригес, цитиран от AFP.

Съответно е било планирано и освобождаването на затворника и бивш генерал Раул Исая Бадуел от затвора и обявяването му за президент. Заговорът е включвал много бивши войници и полицаи. Родригес идентифицира правителствата на Колумбия и Чили като организатори на опита за преврат. „Малцинството, обсебено от власт, планира насилие и война", каза от своя страна Мадуро.

От месеци Мадуро е в ожесточена борба за власт със самоопределилия се временен президент Хуан Гуайдо. Неговото правителство многократно докладва за планове за убийства и конспирации, но обикновено не предоставя доказателства. През август миналата година обаче нападението срещу Мадуро с безпилотен летателен апарат се провали публично.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още