IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike спря продажбите на своя линия в Китай заради публикация в Instagram

По-рано този месец брандът Undercover публикува снимка в подкрепа на протестиращите в Хонконг

17:25 | 27.06.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Nike прекрати продажбата на линия спортни обувки в Китай, след като японският й дизайнер изразил подкрепа за протестите в Хонконг в публикация в Instagram, съобщават Financial Times и CNBC.

Ограничената линия спортни обувки е създадена от Undercover, бранд на японския дизайнер Джун Такахаши. Редица китайски компании за продажби на дребно изтеглиха обувките от продажба без обяснения, информира FT.

От Nike са потвърдили решението си пред CNBC. „Въз основа на обратна връзка от китайски потребители изтеглихме от Китай малък брой продукти, създадени от наш сътрудник“, заяви говорител на компанията.

По-рано този месец Undercover публикува на акаунта си в Instagram снимка на протестиращи с надпис „Не на екстрадицията в Китай“. Публикацията предизвикала гнева на китайски потребители на социалните мрежи.

Undercover изтрила публикацията, заявявайки, че става дума за „индивидуално мнение“, което е станало обществено достояние по погрешка.

Законопроект, разрешаващ екстрадициите в континенталната част на Китай и други юридсикции, предизвика мащабни протести в Хонконг през последните няколко седмици. Протестиращите изразиха опасението си, че Хонконг ще загуби правната си независимост и ще се сближи некомфортно с Пекин.

Правителството в Хонконг замрази законопроекта за неопределено време, но протестите в града продължават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още