Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Дефицитът по текущата сметка дава сила на САЩ

Финансирането му гарантира доминиращата роля на долара, която е източник на политическа мощ

0
 
3
 
9
преди 1 седмица
голяма статия БРАВО!!!
6
 
6
 
8
Mavi Goz до: Sokratus
преди 1 седмица
"Как ви плащат като пишете такива невъобразими измислици и глупости, не знам!?!"

Ми не ни плащат... Плащаме си сами. Не чекаме като тебе и компания да ни плаща некой. А си плащаме, щото си изкарваме кинти. А си изкарваме кинти, щото главите ни не са в гъ зовете, като вас и гледаме на околния свят като място за изкарване на кинти, където секи с глава извън гъ за си, прави същото и сме свикнали да се съобразяваме един с друг и да мислиме в кинти, а не да дишаме фекални политически аерозоли, с които е пълно дебелото черво на такива като тебе и групичката ви тука... И те така...
4
 
6
 
7
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Наистина това е статия, от която може да се научи нещо важно. Простичко и ясно обеснява основни неща. Може би случайно е попаднала тук, може би - по погрешка. Прав е Мави в оценката си.
19
 
6
 
6
Sokratus до: Mavi Goz
преди 1 седмица
"САЩ принудиха освен приятелски настроени огромни държави като Китай и Русия"
хахахаха
Русия е била приятелски настроена към САЩ!?! Кога това товаришч?
Нещо съвсем взехте да халюцинирате!
Основната причина поради, която лилиПутин мрази дефицита на САЩ е, че той е на САЩ, а не на Русия! Ако беше на Русия щеше да пеете мазни песни за неговото благоприятно влияние върху света!
Как ви плащат като пишете такива невъобразими измислици и глупости, не знам!?!
8
 
16
 
5
ABBA до: Mavi Goz
преди 1 седмица
...някои изтрещяли пераси-либерали в САЩ злоупотребиха с глобалното влияние на американската финансова система и започнаха да налагат политически, икономически и културни претенции на останалия свят....

Какъв е този шум на улицата, Джон?
- Гeй парад, сър.
- И какво искат?
- Еднополoва любов, сър.
- И кой им забранява, Джон?
- Никой, сър.
- Тогава защо крещят?
- Педeраси, сър. . .

8
 
22
 
4
преди 1 седмица
Всичко това е точно така, както е описано в статията! Рядкост, но добър изстрел на Инвестора в декларираното амплоа на медията.
И никой нямаше нещо против така работещата световна финансова система - нито Русия, нито Китай, нито ЕС, нито останалият свят. Въпросът е: какво се случи, та някои се почувстваха застрашени от този ред и започнаха да търсят пътища и начини за заобикаляне на долара? И отговорът е прост: някои изтрещяли пераси-либерали в САЩ злоупотребиха с глобалното влияние на американската финансова система и започнаха да налагат политически, икономически и културни претенции на останалия свят, което се оказа неприемливо за някои големи и не толкова големи играчи в световната политика и икономика на планетата. Икономическият глобализъм се оказа не съвсем същото, както желаният от една окопала се в САЩ либе растка върхушка политически и културен глобализъм. Даже в САЩ това дойде вповече на голяма част от американците и си посочиха Тръмп за президент, за да ги върне там, където са се чувствали по-добре. С простотиите на Сорос и холивуд-клинтъновите ко му не-демократи САЩпринудиха освен приятелски настроени огромни държави като Китай и Русия да се дръпнат и замислят, но и посраха отношенията си с близки съюзници като Турция и Израел. И отвориха кутията на Пандора да търсят свобода от долара, за да си осигурят и политическа и икономическа независимост... Нито ще стане бързо, нито лесно, но търсенето на пътища за това започна и едва ли ще спре.. Какво ще стане, времето ще покаже.
5
 
7
 
3
ABBA до: qnidopi
преди 1 седмица
Щом чак сега си го разбрал - браво!
Що можеше и да не го разбереш.
8
 
7
 
2
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Хахахаххахахаххааахахаха ти си *** кретена. Сега разбирам неадекватните ти изказвания тук-там..
13
 
8
 
1
преди 1 седмица
...Това е неправдоподобен сценарий, но в крайна сметка може да се случи, ако САЩ спрат да финансират разходите си чрез задлъжняване към останалия свят.

Споко ве, идва дефолта: септември 2019 г.
Още няколко цирка и няма да има зрители.
Номерата се изтъркаха, на публиката не и е интересно.
Рособорон експорт например изнася само срещу рубли.
Китайците пък са още по-напред с материала.