Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Милиардери, обложете се сами!

Ако данъкът върху свръхбогатстовто е патриотичен, то самоналоженият данък би бил два пъти по-патриотичен

   1| 2    
13
 
15
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не виждам смисъл в облагането на свръх-богатите. Всичко допълнително събрано пак ще потъне за ***, депутати и чантаджии в администрацията. Средният българин няма да види абсолютно нищо. Един богат човек с визия може да направи много повече за обществото си без да е принуден. Кажете ми колко от световните иновации и технологични напредъци са финансирани и постигнати чрез ресурс насочен от някоя държава. Само тези в сферата на оръжията. Всичко на което се радваме днес е иновация разработена от някой визионер, често финансиран от богати хора убедени в идеята му. Знаете ли за какво ще се използват допълнителните данъци от дръжавата? Живеете в България, огледайте се, сами може да видите, че по-кретенски изхарчени пари няма.
5
 
7
 
2
преди 1 година
https://usdebtclock.org/

"Съединените щати могат да се сблъскат с дефолт още в началото на септември поради твърде ниските данъчни приходи. Това се посочва в доклада на Центъра за двупартийна политика.

Както отбелязват авторите на доклада, администрацията на американския президент в близко бъдеще трябва да ускори преговорите с конгреса за последващо повишаване на тавана на държавния дълг.

„Настоящият нов анализ разкри опасно развитие, което не бива да се игнорира. Участниците в преговорите за бюджета трябва да знаят, че времето изтича ”, каза Шай Акабас, представител на Центъра.

През май министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин предупреди Конгреса за достигане на лимита за държавния дълг до края на лятото."
1
 
14
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аланкоолу, и сега има такива които се самооблагат. Но законът ще обложи 100% от тях а не да се разчита на самооблагане. Това е смисъла, кое не му е ясно на автора?