IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евакуираха четири сгради на Facebook заради пакет, който може да съдържа зарин

Местните власти разследват случая и чакат резултатите от пробите

11:06 | 02.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook евакуира четири от основните си сгради в Менло Парк, Калифорния, а двама души са изпратени за оценка за потенциално излагане на нервно-паралитичния агент зарин, след като пакет, оставен в пощата на американската компания, е дал положителна проба за наличието на токсичното вещество, предава Ройтерс.

Хората, които са били в контакт с подозрителния пакет, не показват никакви симптоми на излагане на зарин, твърди Джон Джонстън, ръководител на пожарната в Менло Парк.

"Facebook тества всички пакети, които пристигат, а тези са имали положителен резултат, така че са създали стандартен протокол. Сега просто чакаме, за да се уверим дали е истина или не“, коментира още Джонстън.

Говорителят на Facebook Антъни Харисън заяви, че компанията е евакуирала четири сгради след положителния тест и работи с полицията по разследването.

"Властите все още не са идентифицирали откритото вещество. Засега три от евакуираните сгради са получили разрешение за стартиране на работа отново“, посочва Харисън.

Агенти от бюрото на ФБР в Сан Франциско са дошли на място, посочват от агенцията.

Заринът, мощно токсично вещество, разрушава нервната система. То се използва като химическо оръжие, а излагането на него може да бъде фатално.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още