IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КПКОНПИ прекратява производството си срещу Мария Габриел

При проверката е установено, че членовете на Европейския парламент не са лица, заемащи публична длъжност по смисъла на Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

15:04 | 02.07.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество (КПКОНПИ ) е прекратила производството по сигнал против Мария Габриел, става известно от решение публикувано на сайта си.

В сигнала срещу Габриел се твърди, че тя е ползвала под наем общинско жилище, като месечната наемна цена на което е била в размер на 400,00 лева. Договорът е сключен през октомври 2010 г., когато Мария Габриел е била вече евродепутат с 30 000 лв. месечен доход. Апартаментът е собственост на дружество. Според твърденията, цената на наемите през този период в съответния квартал била в диапазона между 1400-1600 лв. Към сигнала са били приложени и медийни публикации.

При проверката си КПКОНПИ е установила, че членовете на Европейския парламент не са лица, заемащи публична длъжност по смисъла на Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. От това следва, че в периода на действие на договора за наем от 01.10.2010г. до 31.08.2012 г., Мария Габриелне е заемала публична длъжност, по смисъла на закона, съобщава БТА.

Липсата на тази предпоставка - субект, или лице, заемащо публична длъжност, срещу което да се проведе административното производство, се явява пречка за разглеждане на постъпилия сигнал и е основание за прекратяване на настоящото производство, обясняват още от комисията.

В решението на КПКОНПИ се казва то да се изпрати заедно с цялата административна преписка на Софийска градска прокуратура, с оглед на това прокуратурата да прецени дали да подаде протест до съда в едномесечен срок от съобщаването на решението, с което се установява липсата на конфликт на интереси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 5
ABBA
преди 4 години
serafima,аз не бих писал толкова.ГЕРБ имат достатъчно пари да си купят изкуствен интелект.Вместо морал, ще ти трябват хакерски умения :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 2
serafima
преди 4 години
Има си органи, които да се занимават с такива хитри семпли женици като Габриел. Тя уреди с жилище без пари и сестра си. Да си взема тази налензена жена суперкомпютъра и да отива на МАРС, ние си имаме проблеми, които ТЯ и ТАКИВА като нея калинки и селски хитреци няма да ни решат. Има и МОРАЛ, но като зная за кои говоря, няма смисъл да го споменавам. Има и Господ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 22
s3
преди 4 години
Браво, не е редно КПКОНПИ да се занимава с подобни скалъпени истории. Г-жа Мария Габриелова е доказала, че е достойна личност, а и вече много години е на евро постове, т.е. не би трябало доходите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още