IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С инвестиция от 42 млн. евро заработи новопостроена пещ на стъкларски завод

Съоръжението в Търговище е едно от трите най-големи в света, посочи икономическият министър при откриването му

16:41 | 02.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Заработи новопостроена пещ на завода за плоско стъкло „Тракия Глас България ЕАД“ в Търговище. Икономическият министър Емил Караниколов откри новото съоръжение, което е едно от трите най-големи в света, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката. Инвестицията надхвърля 42 млн. евро. 

На официалната церемония по запалване на обновената пещ министър Караниколов посочи, че това е поредната инвестиция, която показва, че България се утвърждава като водеща дестинация за привличане на инвестиции в региона, особено в сферата на производството.

По думите му, вече се отчита увеличение на броя на инвестиционните проекти, осъществявани в страната, както и многократно разширяване на производствените мощности на голям брой чуждестранни компании.

„Доказателство за това са сертифицираните 18 проекта само  през първото полугодие на 2019 г. по Закона за насърчаване на инвестициите. Общо предвидените инвестиции по тях възлизат на близо 250 млн. лева и се очаква разкриване на над 2200 нови работни места“, подчерта икономическият министър и допълни, че към момента в Българската агенция за инвестиции има още 68 проекта в процес на сертифициране на обща стойност близо 1,5 млрд. лева, с потенциал за нови 6600 работни места.

Investor.bg припомня, че „Тракия глас България” ЕАД е учредено през 2003 г. със седалище и адрес на управление в гр. Търговище и основна дейност производство на стъкло и стъклени изделия.  „Тракия глас България” е част от турския холдинг „Шишеджам”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ivailojelyazkov
преди 4 години
от такива новини аввва и инвестора ще пометнат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още