IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП поиска изслушване на двама министри за ремонта на самолетите Су-25

От левицата настояват Красимир Каракачанов и Емил Караниколов да разяснят подробности за ремонта

11:24 | 03.07.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Парламентарната група на „БСП за България“ поиска изслушване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на икономиката Емил Караниколов за ремонта на щурмовите самолети Су-25. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Комисията по отбрана Николай Цонков в началото на пленарното заседание днес, цитиран в прессъобщение от левицата.

„Ние питаме – има ли разнобой в управлението? Министър Каракачанов казва, че има подписан договор от миналата година. Има преведени пари по този договор. В същото време министър Караниколов казва, че този договор не може да бъде изпълнен", каза Цонков.

Той се обърна към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която е казала в Русия, че "руски специалисти ще дойдат в България и тук, заедно с българска фирма, ще ремонтираме самолетите Су-25“.

Той добави, че от БСП очакват двамата министри да дойдат в пленарната зала и да изяснят казуса. Председателят на парламента Цвета Карянчева отговори, че ще ги уведоми.

Преди няколко дни военният министър Красимир Каракачанов заяви, че щурмоваците Су-25 са изключително необходими на българската армия. От 14 самолета обаче летят 5, а днес един от тях ще бъде приземен, обясни той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 4 години
деааа и тъъпите комунисти с кво се занимават... бкп никога на са били толкова злееее
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
ABBA
преди 4 години
Не стреляйте по пианиста,той толкова си може....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
zelka007
преди 4 години
Су-25 не е изтребител , а щурмови самолет ... хайде депутатите са неграмотни ясно е , ама другите нека да внимаваме с терминологията ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още