IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

The Times: Борис Джонсън върви към убедителна победа на изборите на торите

74% от съпартийците му са казали неговото име в отговор на въпрос за кого се готвят да гласуват, пише вестникът

09:15 | 06.07.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Борис Джонсън е напът да спечели убедително изборите за следващ лидер на Консервативната партия и министър-председател на Великобритания, съобщава днес в. The Times, като се позовава на данни от проведено вчера допитване сред редови членове на партията на торите по поръчка на социологическата агенция YouGov.

Допитването е показало,че 74% от съпартийците на Джонсън са казали неговото име в отговор на въпрос за кого се готвят да гласуват. За съперника му Джереми Хънт, който миналата година замени Джонсън като външен министър, са казали, че ще гласуват само 26 на сто. 

Анкетата е показала също, че много голямата вероятност за твърд Brexit не е пречка за повечето членове на торите да подкрепят Джонсън. 90 на сто от респондентите смятат, че като стане премиер, Джонсън ще изведе Обединеното кралство от ЕС без сделка по условията на "развода", докато едва 27% са на мнение, че Хънт би се решил на подобна стъпка.

Днешният ден е начало на гласуването за следващ лидер на торите, като ще започнат да се получават изпратени по пощата бюлетини от 160 хил. партийни членове.

Хънт призова съпартийците си да не бързат да гласуват до края на идната седмица, за да проследят насрочения за вторник дебат по телевизия ITB и планираните за петък интервюта на двамата кандидати по BBC.
Името на победителя в изборите на торите ще бъде обявено на 23 юли и на следващия ден той ще стане министър-председател на Великобритания.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Варяг
преди 4 години
тоя жена си не може да оправи а тръгнал да оправя цяла цяла държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
ratten
преди 4 години
кога са тия избори? не искам да пропусна тоя цирк.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още