IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И. Петрински: Вотът в Гърция дава добра основа за стабилно управление

Не е изключено Кириакос Мицотакис да успее да предоговори условията с кредиторите на страната, посочва главният редактор на вестник „Български новини“ в Гърция Иван Петрински

13:27 | 08.07.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Преброяването на гласовете за новото правителство на Гърция почти приключи, а резултатите към момента показват, че партия „Нова демокрация“ ще наследи властта в страната с абсолютно мнозинство от 158 народни представители. Това дава една добра основа за стабилно управление, според журналиста и главен редактор на вестник „Български новини“ в Гърция Иван Петрински, който коментира темата за сутрешния блок „Бизнес старт“ пред Живка Попатанасова.

„Победата на „Нова демокрация“ е най-голямата от 1981 г. насам. Това дава добра основа за едно стабилно управление през следващите 3 години“, посочи Петрински.

Не е изключено Кириакос Мицотакис да успее да предоговори условията с кредиторите на страната, тъй като партията му се ползва с реномето на такава, на която може да се има доверие в спазването на уговорките си за разлика от СИРИЗА, коментира още гостът.

„Отмятането от споразумението за името на Северна Македония би било един много лош знак, защото то дойде под натиск от Европейския съюз и НАТО. Предоговаряне на споразумението би могло да има, но отмяна – едва ли“, смята Петрински.

Още от разговора вижте във видеото.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 4 години
В един смисъл така е справедливо. Партия Нова демокрация предизвика гигантската криза на Гърция и трябва ТЕ да оправят нещата. Дали гърците разчитат на това? Ще видим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още