IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко са колите по китайските улици

Цифри от най-големия пазар на автомобили в света

13:32 | 09.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Преди дни  Министерството на обществената сигурност на Китай публикува данни за автомобилите в страната. С оглед на  цифрите по-долу може да спрем да си задаваме въпроса защо автомобилните производители от всички краища на света са се побъркали по този пазар.

Според официалните данни на министерството по пътищата на втората по големина икономика в света се движат 250 милиона автомобила, което значи, че вероятно поне толкова са шофьорите в Китай.

Само през първата половина на 2019 г. в народната република са регистрирани 12,42 млн. нови автомобили, което, между другото, е с 10,06% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. 3,44 милиона от тези автомобили са електрически.

Така излиза, че съотношението между продажбите на употребявани и нови автомобили в страната е 0,94:1. С други думи, в през първите 6 месеца на годината в Китай са продадени почти толкова коли втора ръка, колкото и нови.

Продължението четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още