Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Митът за монетарните стимули се разпада

Централните банкери признават, че ниските лихви не могат да поддържат реалния растеж

0
 
3
 
10
преди 1 седмица
Сега фаталният обществен проблем е практиката: централната банка работи по грешен начин и се създават щети. Заради неправилността – колкото повече работи централната банка да подпомага икономически растеж, толкова повече възникват щети. Правителството е с подсигуряван провал.
Работата на централната банка по грешен начин създава щети, които са много по-големи от някакви „ползи“ от съответни монетарни стимули.
Абсолютизирането на проблема за монетарните стимули ангажира общественото внимание със сравнително малко важна тема и подпомага за нови щети от работата на централната банка.
За устойчив държавен просперитет е необходимо централната банка да работи по правилен начин.
1
 
15
 
9
преди 1 седмица
Инфлацията ме плаши най-много от една такава монетарна политика. Явно че всички са тръгнали да крадат от народите(от хората), защото в крайна сметка населението е нетен кредитор. Ето и ЕЦБ ще се връща към стимули ? Ще печати пари, за да краде от хората, чрез инфлацията която ще се появи. В същото време се лъже най-безогледно, че инфлацията била ниска, била 1%, и как ЕЦБ не може да достигне своя таргет от 2%. Инфлацията е много повече. Вижте в ЕС как са хвъркнали имоти, наеми, заплати- постоянни искания на хората.
2
 
24
 
8
преди 1 седмица
Кога ще го разберете най-накарй, че икономика, стъпваща на Дълг , е ГРЕШНА ... природно грешна е!
1
 
16
 
7
преди 1 седмица
БМР изглежда усеща, че централните банки са изразходвали свите амуниции. Те свалиха лихвите до невероятно ниски нива.
---

Тъпи, по-тъпи , най-тъпи "финансисти" и лихвари! Още преди 5-6 години ви го казах, че ще ла*пате яко хурката!
Махна ли били те лихвите ... а ДЪЛГОВЕТЕ ОТПИСАХТЕ ЛИ? Не сте все още?!
Че къв "ръст" чакате тогава ?! Един чувал с пари да ми изсипеш, няма да го пипна, докато продължавам чакам ЧСИ-то на вратата! Капиш!
ОТПИСВАЙ ... вашта мама, алчна ... ОТПИСВАЙ или политаш с мен надолу, защото съм те хванал за крака!
3
 
14
 
6
преди 1 седмица
След Лорд Кейнс само аматьори !

5
 
43
 
5
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Мноо прости хора управляват света, затова всичко се разпада. Наливането на пари като лесни кредите, не само надува балони, но предизвиква инфлации, тоест обезценяване на доходите. Това е знак за хората, че предстои нещо лошо и те инстинктивно започват да кътат пари за лоши дни, тоест купуват само необходимото, като така свиват потреблението. Това не е едно време при инфлация хората да купуват като луди, да се презапасяват ! От тия лесни кредити единствено се възползва част от бизнеса и тия, които имат голям зор за жилище, но впоследствие цената за много от тях ще е огромна - масови фалити, много мъка, страдание, поболяване, самоубийства.
Всички искат и говорят за растеж на икономиките, високи доходи и прочие, но всичко това си има и своята цена. Форсирането на икономиката силно замърсява въздуха, вода и почвата, а оттам много болести и смърт. Не е ли по - добре, с не толкова големи доходи, колкото ни се иска/щот пък и човешкото око е ненаситно/, но да има чиста храна, въздух, вода, здрави деца. Тая лакомия и ненаситност за пари отрови и съсипа цялата планета, *** хора и животни.
13
 
17
 
4
преди 1 седмица
Стига бе!
А де го светлото евроатлантическо бъдеще?!
4
 
15
 
3
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Исках да кажа , че прекият път към дъното е ясен . Защо трябва да се шикалкави ?
0
 
11
 
2
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Велики размисли . Ама защо на глас ?
0
 
10
 
1
преди 1 седмица
А стига бе!!!