IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco придобива Acacia Communications за 2,6 млрд. долара

Това е най-новата сделка на технологичния гигант под ръководството на Чък Робинс

17:55 | 09.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Cisco Systems придобива Acacia Communications за около 2,6 млрд. долара. Това е най-новата сделка на концерна, докато той търси технологии, с които да отговори на потребителското търсене на стабилни мрежи, пише Bloomberg.

Базираната в Сан Хосе компания ще плати по 70 долара на акция. Това представлява премия от 46% спрямо цената на акциите на Acacia при приключването на търговията в понеделник, обявиха двете фирми.

Очаква се сделката да бъде финализирана през втората половина на фискалната 2020 г.

Cisco, чието оборудване представлява гръбнака на интернет и корпоративните мрежи, наскоро се насочи към растеж чрез възраждането на продукти и добавянето на нов софтуер и услуги под ръководството на главния изпълнителен директор Чък Робинс.

През май компанията даде добра прогноза за приходите и печалбата за текущия период – знак, че корпорациите продължават да залагат на нейните компютърни мрежи, въпреки опасенията, че търговската война между Китай и САЩ ще забави глобалния икономически растеж.

Книжата на Acacia повишиха стойността си с близо 40 на сто преди старта на търговията, а тези на акциите на Cisco поевтиняха с 1%. От началото на годината цената на акциите на Cisco се повиши с 30 на сто до приключването на търговията в понеделник.

Acacia стана публична през май 2016 г. при 23 долара на акция, а в същата година стойността на книжата ѝ нарасна до над 120 долара. Последно тя се търгува на по-малко от половината от този връх.

Под ръководството на Робинс Cisco направи серия от придобивания, които имат за цел да разширят бизнеса със софтуер и услуги. Това ще намали зависимостта на компанията от хардуера. Робинс се опитва да изгради по-предвидими парични потоци, като предлага на потребителите да управляват и следят от разстояние своите мрежи.

Робинс твърди, че трансформацията ще отнеме време, тъй като голяма част от новите предложения изискват клиентите да се насочат към по-нов харудер, който ще поддържа напредналите функции и услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още