IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателят на Dyson купува най-високия и скъп мезонет в Сингапур

Джеймс Дайсън е платил над 54 млн. долара за простиращия се на три етажа пентхаус, който има инфинити басейн, джакузи, барбекю и личен асансьор

09:42 | 10.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изглед към Сингапур. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изглед към Сингапур. Снимка: Ройтерс

Прахосмукачките и супер тихите сешоари направиха председателя и основател на Dyson Ltd. Джеймс Дайсън наистина много богат. До такава степен,  че той и съпругата му са похарчили  73,8 милиона сингапурски долара (54,2 млн. щатски долара) за най-високия пентхаус в Сингапур, става ясно от материал на Business Times, цитиран от Bloomberg.

Това е и най-високата цена, която е заплатена за мезонет в града, който е познат с невероятно високите разходи за недвижими имоти. През миналия месец още един апартамент на последния етаж в Boulevard Vue, ултра-луксозен регион, разположен точно до престижния търговски район Orchard Road в Сингапур, бе продаден за 52 млн. сингапурски долара. Сделката на Дайсън също така надмина обези почти 60 млн. сингапурски долара, платени от съоснователя на Facebook Inc. Едуардо Саверин за пентхаус през 2017 г.

Заемайки най-високите етажи на най-високата сграда в Сингапур, супер пентхаусът Wallich Residence разполага с гледки към централния бизнес район и историческите сгради на града. Разпределено на три етажа – от 62-и до 64-и, жилището наскоро бе обявено за продажба за 108 сингапурски милиона долара. То разполага със собствен инфинити басейн, джакузи, барбекю и частен асансьор от лобито и от паркинга на сутерена.

Милиардерът и изобретател Дайсън реши да премести централния офис на компанията си от Великобритания в Сингапур, стана ясно през януари. Джим Роуан, главният изпълнителен директор на Dyson, каза по това време, че този ход не се дължи на данъци или опасения за Brexit, а на промяната в значението на азиатския регион за компанията.

Според медийни публикации Дайсън и съпругата му са постоянни жители на Сингапур, което означава, че ще избегнат увеличените данъци за чужденци, които искат да купуват имоти в страната.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още