IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската промишлена асоциация: Доверието между ЕС и САЩ е спаднало

Според представител на германския бизнес министърът на икономиката Петер Алтмайер трябва да заяви ясно, че вносът от ЕС не е заплаха за САЩ

22:06 | 10.07.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският бизнес се надява,че търговският спор между САЩ и ЕС ще продължи да се смекчава, предаде ДПА, цитиран от БТА.

"През последните месеци бе загубено много от доверието между ЕС и САЩ", каза днес шефът на Германската промишлена асоциация (BDI) Дитер Кемпф по време на посещението на министъра на икономиката на Германия Петер Алтмайер във Вашингтон.

Според Кемпф е добре, че Алтмайер търси диалог с американското правителство.

"Вместо постоянни заплахи за нови мита от Вашингтон ние се нуждаем от преговори за трансатлантическо търговско споразумение", заяви той, като добави, че САЩ и ЕС трябва още веднъж да се съсредоточат върху разрешаването на въпроси.

Председателят на Германската промишлена асоциация каза, че Алтмайер трябва да заяви ясно при политическите си срещи, че вносът от ЕС не е заплаха за американската национална сигурност.

"Специалните американски мита върху стоманата и алуминия от Европа трябва да бъдат премахнати. Пълен абсурд е да се твърди, че превозните средства и частите за тях от ЕС са риск за американската национална сигурност", каза Кемпф.
Според него при търговските конфликти няма победители и президентът Доналд Тръмп в крайна сметка нанася щети на САЩ с търговската си политика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 5
Имхотеп
преди 4 години
Мажната некой ти е хакнал паролата, а и задницата ти е разбил...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
Ае полекичка почнаа да разумяват.Е баа ти Меркелица почна да я тресе ката ден,...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още