IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Chem обмисля изграждането на втори завод за батерии в САЩ

Източници посочват, че компанията ще увеличи инвестициите с 1,7 млрд. долара, за да ускори процеса по увеличаване на производствения си капацитет

11:18 | 11.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Южнокорейският производител на батерии за електромобили LG Chem  обмисля изграждането на втора фабрика в САЩ, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с темата.

Според тях по този начин компанията ще ускори процеса на добавяне на производствен капацитет в глобалната надпревара за покриване на непрекъснато растящото търсене на „зелени“ превозни средства. 

LG Chem, която е един от водещите производители на батерии за електромобили в световен мащаб, снабдявайки компании от автомобилната индустрия като General Motors и Volkswagen, увеличава инвестициите с 2 трлн. вона (1,7 млрд. долара) в изграждането на завод, който може да влезе в експлоатация през 2022 г., споделя един от източниците, пожелал да запази анонимност.

Щатите Кентъки и Тенеси са сред разглежданите локации за строежа на завода.

Решението за реализиране на проекта се очаква да бъде направено до края на месеца, споделя друг източник.

Автомобилните концерни инвестират милиарди долари в развитието на технологиите за електрически превозни средства, с което искат да отговорят на непрекъснато затягащите се регулаторни рамки в транспортния сектор. Нов завод на LG Chem ще позволи на южнокорейските компании да инвестират в САЩ, нещо, което ще бъде силно приветствано от президента Доналд Тръмп.

Проектната фабрика на LG Chem ще снабдява основно Volvo, Fiat Chrysler Automobiles и евентуално Hyundai Motor, GM и Volkswagen, посочва друг източник.

LG Chem е най-ценната компания от конгломерата на LG, посочва неназован източник в изявление за Ройтерс, който добавя, че дружеството разглежда начини за изпълнение на своите поръчки, свързани с най-големите клиенти, но в момента няма конкретни планове.

Втори завод в САЩ би помогнал на LG Chem срещу растящата конкуренция в сектора, както и срещу местния съперник SK Innovation, който наскоро започна строителството на фабрика за батерии, с които ще снабдява Volkswagen.

По-рано тази година LG Chem стартира съдебно дело срещу SK Innovation, обвинявайки я в кражба на търговски тайни чрез наемане на бивши служители на компанията.

Очаква се продажбите на електрически превозни средства да достигнат 1,28 млн. броя през 2026 г. само в САЩ, в сравнение с регистрираните 200 хил. броя през 2018 г., сочат данни на HIS Markit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още