IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За година TechnoMagicLand е привлякъл над 14 000 посетители

Създателите ще влагат всяка година по 100 хил. лв., за да гарантират устойчиво развитие, твърди Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика"

15:21 | 11.07.19 г.
<p>
	Снимка:&nbsp;TechnoMagicLand</p>

Снимка: TechnoMagicLand

Създаденият от „ТехноЛогика“ съвместно със София Тех Парк детски интерактивен център за наука и технологии TechnoMagicLand, отбелязва първата си годишнина днес. За тази една година той е привлякъл над 14 000 посетители.

„Имаме 115 организирани групи от 23 селища на България, над 300 демонстрации по 10 теми от физика и химия, 6 различни курса на преподаване, работилници по 9 теми и 3500 последователи във Facebook с по 30 нови на ден“, заяви Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Към експозицията с експерименти e прибавена и една нова - 8 частни училища са разпознали иновативния подход и провеждат часове от учебната програма в TechnoMagicLand, посочи Огнян Траянов.

„Дадохме възможност на таланти от софийските училища за доброволчество, те са 15 на брой. Вече 25 години работим по програми и проекти, които целят да привлекат младите към точните науки и технологиите. През последните 5 години 1% от приходите на фирмата отива за корпоративна-социална отговорност и в нея образователните инициативи са водещи".

Освен реализираната инвестиция от 750 000 лв. за стартирането на TechnoMagicLand всяка година планирано ще влагаме по 100 хил. лв., за да гарантираме устойчиво развитие, съобщи Траянов. От друга страна се прави и непрекъснато обновяване на експонатите в базата, 20% са нови, разкри още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още