IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow започна сесията с нов рекорд, преминавайки прага от 27 000 пункта*

По-късно индексът на сините чипове забави малко ускорението, връщайки се обратно под границата

18:25 | 11.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индексът на сините чипове на американската борса Dow Jones Industrial Average започна сесията, достигайки до рекорден ръст от над 27 000 пункта, след като последното изказване на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл разпали сигналите, че още този месец може да предстои облекчаване на паричната политика, съобщава CNBC.

Бенчмаркът премина прага от 27 000 пункта за първи път в историята си, преди да забави леко ръста до малко под границата на ниво от 26 970,84 пункта.

От своя страна значително по-слаб ръст отчита широкият измерител S&P 500, който прибави 0,1% до ниво от 2995,95 пункта, след като индексът за първи път премина прага от 3000 пункта в сряда.

Технологичният измерител Nasdaq Composite пък отчете минимално увеличение от 0,01% до 8203,28 пункта.

Едни от най-добре представящите се днес акции са тези на UnitedHealth, които прибавят близо 5% към стойността си, след като от Белия дом обявиха, че се отказват от предложението за премахване на рефинансирането от държавните лекарствени планове.

Книжата на CVS Health и Cigna също поскъпнаха след новината.

Основен фокус на пазарите в четвъртък бе изказването на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл пред Комисията по финансови услуги в Камарата на представителите, с което изпрати пореден сигнал, че още този месец може да има понижаване на лихвените проценти.

Откакто ръководството на Фед се срещна през юни, „изглежда несигурността около търговското напрежение и притесненията за силата на глобалната икономика продължават да натежават върху прогнозите за американската икономика“, посочи Пауъл.

От своя страна цената на петрола не успява да намери единна посока в четвъртък. Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,23% до цена от 60,57 долара за барел, докато международният бенчмарк Брент поевтинява с 0,04% до 66,98 долара за барел.

Златото също прибавя към стойността си 0,31% до 1416,90 долара за тройунция.

На облигационните пазари доходността върху 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нараства до съответно 2,08% и 2,595%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, отслабва с 0,08% до 97,02 пункта.

*Информацията е актуална към 17:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още