IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ozone.bg иска разрешение от КЗК за придобиване на Pulsar

В срок от 10 дни всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката, информират от регулатора

18:30 | 11.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията „Озон ентъртейнмънт”, която оперира онлайн магазина за продажби на хардуер и софтуер Ozone.bg, е направила запитване до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за разрешение за придобиване на веригата магазини за електроника „Пулсар“ (Pulsar), съобщават от регулаторния орган на своя сайт. 

Очаква се сливането на двете компании да се отрази върху търговията на дребно с електрически и електронни потребителски стоки в национален мащаб. От КЗК се иска да направи оценка дали сделката би нарушила конкуренцията на българския пазар и, ако не, да даде разрешение за нейното финализиране.

Според Комисията подобна операция може да окаже въздействие върху търговията на дребно с електрически и електронни потребителски стоки.

В срок от 10 дни всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, която тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната, подчертават от КЗК.

Становището следва бъде заведено в деловодството на регулатора, като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Ozone.bg е на българския електронен пазар от шест години, като до началото на 2013 г. основният фокус на сайта е насочен към компютърните игри и свързаните с тях аксесоари. През следващите години онлайн магазинът разшири своето продуктово портфолио, добавяйки широк набор от мултимедийни продукти, хардуер и други видове продукти за развлечение.

От своя страна веригата магазини „Пулсар“ е на пазара за развлекателен софтуер в България над над 15 години. Дружеството успях да привлече вниманието на повечето от най-големите издатели на компютърни и видео игри в световен мащаб, като Vivendi Universal Games , Electronic Arts, Activision, Lucas Arts, NCsoft, Novalogic, Konami, Codemasters, Dreamcatcher, The Adventure Company, Atari, CDV, Disney Interactive, Haemimont Games, Techland и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още