IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин и Зеленски обсъждат по телефона конфликта в Източна Украйна

Разговорът се е състоял по инициатива на Киев, посочва говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков

21:45 | 11.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Президентът на Украйна Володимир Зеленски.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентът на Украйна Володимир Зеленски. Снимка: Ройтерс

В първия си телефонен разговор руският президент Владимир Путин и украинският му колега Володимир Зеленски обсъдиха конфликта в Източна Украйна, съобщи Кремъл, цитиран от Франс прес и ТАСС. 

"Бяха засегнати въпроси, свързани с решаването на конфликта в Югоизточна Украйна и общата работа за връщането на задържаните от двете страни лица. Постигната беше договореност за продължаване на тази работа на експертно равнище", каза говорителят на Путин Дмитрий Песков"

"Обсъдена беше и възможността за продължаване на контактите в нормандски формат", допълни той.

Песков уточни, че разговорът се е състоял по инициатива на украинската страна.

Според канцеларията на Зеленски ключова тема в разговора му с Путин е било освобождаването на украинските моряци, задържани през ноември миналата година за нарушаване на руските държавни граници в акваторията на Керченския пролив, посочи ТАСС.

"Ключов въпрос в разговора беше освобождаването на пленените военни моряци. Обсъдено беше и връщането на други украински граждани, които се намират на територията на Русия", посочи в съобщение пресслужбата на украинския държавен глава.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още