IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на „Софарма имоти” АДСИЦ

Емисията на дружеството е в размер на 462 хил. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност от 6,50 лв.

11:31 | 12.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции в размер на 462 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 6,50 лева всяка, които ще бъдат издадени от „Софарма имоти” АДСИЦ. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

Емисията на „Софарма имоти” АДСИЦ е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството съгласно решение на съвета на директорите. КФН е вписал горепосочената емисия акции, в процес на емитиране, във водения от Комисията за финансов надзор регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар.

Надзорът е одобрил промени в устава на „Браво Пропърти Фонд” АДСИЦ, гр. София.

От решенията разбираме още, че Константин Димитров Азов и Галина Петрова Николова са одобрени за членове на Надзорния съвет на „Българска агенция за експортно застраховане“ ЕАД. Величка Бойкова Велева е одобрена за член на Управителния съвет на същото дружество.

Комисията не е издала забрана за увеличаване на прякото квалифицирано участие на „Евъринвест“ ЕООД в размер на 30% от капитала на инвестиционния посредник (ИП) „Финансова къща Евър“ АД.

КФН е вписал „7 Брокерс“ ООД  в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още