IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предупреждение за печалбата срина книжата на Daimler с над 4%

Причината за песимизма на мениджмънта е значителна загуба от второто тримесечие

10:19 | 12.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Daimler очаква печалба за текущата финансова година, която е „значително под нивото от предишната година“. Досега Daimler очакваше печалба на нивото от предходната година. Групата отчете печалба преди лихви и данъци (EBIT) от 11,1 милиарда евро през 2018 година.

Причината за предупреждението за печалбата са данните за второто тримесечие, които Daimler също обяви. Производителят на коли от Щутгарт записа EBIT загуба от 1,6 млрд. евро след печалба в размер на 2,6 млрд. евро за същото тримесечие на миналата година, предава DPA.

„Преоценка във връзка с текущи административни и съдебни производства и мерки по отношение на дизеловите автомобили на Mercedes-Benz" и отписвания за „удължаване на сервизните акции за въздушните възглавници на Takata" са натоварили негативно баланса с 1,6 млрд. и 1 милиард евро. В допълнение Daimler планира реорганизация в подразделението Mercedes-Benz Vans, която ще струва половин милиард евро.

Инвеститорите реагираха шокирано на новините - на платформата за търговия Tradegate книжата на компанията Щутгарт се сринаха с 4,2% до 44,69 евро, след като вече загубиха значителна част от стойността си през последните дни. Това е най-ниското ниво от повече от три години.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още