IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джули Суит е новият главен изпълнителен директор на Accenture

Досега тя управляваше бизнеса на компанията в Северна Америка

16:20 | 12.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бордът на консултантската компания Accenture назначи ръководителя на операциите на организацията в Северна Америка за нов главен изпълнителен директор, пише в. Wall Street Journal.

51-годишната Джули Суит ще стане главен изпълнителен директор на Accenture и ще се присъедини към борда на 1 септември.

От 2015 г. тя ръководи бизнеса на фирмата в Северна Америка – подразделение, което генерира близо половината от приходите на компанията. Суит започва работа в Accenture през 2010 г. и служи като главен съветник, а по-късно заема и директорски постове.

В интервю Суит коментира, че компанията ще продължи да развива услугите, които предлага на клиентите, включително да проучва развиващи се тенденции като блокчейна.

"Нашият фокус ще остане върху това да сме партньор в трансформацията“ на компаниите, коментира Суит.

От близо десетилетие тя е част от глобалната мениджърска структура на компанията. Освен това е била ангажирана и със стратегията за придобивания, както и с някои от най-големите и най-сложните сделки, обясниха от Accenture.

"Джули е точният човек, който да поведе Accenture към бъдещето, като се има предвид силното ѝ управление на нашия бизнес и доказаните ѝ способности да постига резултати на нашия най-голям пазар“, коментира Дейвид Роланд, досегашният временно изпълняващ длъжността на главен изпълнителен директор, който ще стане изпълнителен председател.

Роланд, който беше главен финансов директор на организацията, управлява Accenture, откакто бившият ѝ лидер и председател Пиер Нантерм напусна през януари. Той почина в края на същия месец, след като от 2016 г. се бореше с рака.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още