Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

България е с най-висока смъртност в ЕС през 2016 г.

Сърдечен удар, инсулт и рак са основните причини за смъртността в страните членки

3
 
3
 
3
преди 1 година
Трайните резултати на ГРОБ !!!
7
 
5
 
2
ABBA до: ABBA
преди 1 година
Защо американците искат именно този самолет да ни продадат? Бомбите за ниско бомбомятане B61, които са в Инджирлик, могат да се използват от самолети на тактическата авиация — F-16, F-18, F-22.

В представения въпрос се крие и същността на опасността, която се крие зад сделката.

Даже ако оставим настрана това, че самата сделка е крайно неизгодна чисто финансово, и дори това, че няма яснота как стоят нещата около поддръжката и техническото обслужване- тоест, какво точно купуваме и колко, и ще има ли вратичка за американски специалисти да се разхождат у нас под предлог «техническо обслужване», на лице е заплаха за националната сигурност на България.

Защо?

Защото ние не купуваме С-400 както например прави Турция, а купуваме Ф-16 изключително на условията на САЩ. И след евентуалната сделка, даже не знаем какво следва като поддръжка и експлоатация.

Тоест, САЩ правят така, че България да купи, изтребители, които са нужни за целите на САЩ използвайки България.

Имайки предвид и ситуацията с напрежението в отношенията между САЩ и Турция, именно заради покупката на С-400, САЩ чертаят план Б.

И тук идва нашата роля в американския план.

Ако следваме логиката, можем да забележим, че в Турция САЩ имат базата Инджирлик.

У нас НАТО има 4 бази, за които знаем.

С купуването на Ф-16, в страната ни ще влязат разни специалисти по техническата част. При налагане на санкции към Турция, заради С-400 и изостряне на отношенията, САЩ могат да започнат да прехвърлят инвентар от турската си база у нас.

И не е задължително ние точно да знаем какво именно се прехвърля- ние ще бъдем заети с обслужването на финансовия въпрос по сделката с Ф-16 и няма да имаме време да задаваме «излишни» въпроси на американската страна. На което се й разчита.

Сега малко специфика. Ф- 16 могат да носят бомби В-61- за по-любопитните, можете да прочете в уикипедия какво представляват тези бомби- ако трябва да сме кратки-ядрени бомби, част от стратегическия арсенал на САЩ. За по-любознателните- можете да намерите информация в открити източници.

Тоест, ако свържем всичко от пъзела се получава, че САЩ ни продават не само скъпи самолети, а и си отварят вратичка да създадат условия за разполагане на ядрено оръжие у нас, което може да бъде използвано в целите на САЩ…
6
 
5
 
1
преди 1 година
България я готвят за пушечно месо:

https://bgr.news-front.info/2019/07/16/klopkata-na-sashh-za-blgariya-ili-zashho-sdelkata-za-f-16-tryabva-da-bde-spryana/