IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банов: Ремонтът на Ларгото няма да е за сметка на данъкоплатците

Поправянето на повредените плочки ще струва около 10 хил. лв.

10:55 | 17.07.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министерството на културата ще предяви иск за неизпълнение към фирмата, извършила ремонта на Ларгото в столицата. Причината – три години по-късно то отново се руши.

Ремонтът на повредените плочки ще струва около 10 000 лв. Тези пари няма да бъдат платени от данъкоплатците, а от фирмата изпълнител на проекта, каза пред бТВ министърът на културата Боил Банов.

„Има 5-годишна гаранция на проекта. Като се случи нещо, трябва да се оправи. Който го оправя, той си носи отговорността. Не можеш да предвидиш всичко и че това ще се случи“, каза министърът.

Той поясни, че плочките са отводнителни и когато има извънреден натиск, те поддават.

„Там е пешеходна зона. Случва се да влизат колоездачи и скейтбордисти, оттам нататък се прави заздравяване, за да не се случват проблеми“, каза Боил Банов.

Вчера в Министерството на културата се проведе среща между министър Банов, зам.-кмета по култура на София Тодор Чобанов, главния архитект на София Здравко Здравков, зам.-директора на Регионален исторически музей - София Борис Чилев и проектанта по проекта "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" арх. Христо Генчев.

След срещата стана ясно, че Министерството на културата ще предяви съдебен иск срещу фирмата, изпълнител на строителните дейности. На проектанта е възложено да направи и допълнителен анализ на проекта.

Очакваме строителят да изпълни своя ангажимент и да се задейства съответната клауза по закон за спазване на гаранцията, каза зам.-кметът по култура на София Тодор Чобанов след срещата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
lyusien
преди 4 години
Всички министри така казват но накрая нещастните данъкоплатци плащат всичко И вероятно така ще продължава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още